hus,  tomt

En augustikväll

En ljummen kväll i augusti åkte vi till huset efter att Elsie hade somnat. Mamma Anne kom och var barnvakt så att jag och Sebastian kunde vara där ute själva, utan att behöva tänka på barn eller någon tid att passa. Bara ta in lugnet i platsen och låta det sjunka in att vi kommer spendera augusti nästa år just här. Det är fortfarande en overklig känsla.

Vi planerade och pratade om vilka drömmar vi har med huset och tomten. Poolen har bytt plats sedan vi gjorde de första tomtskisserna, orangeriet är på samma plats men eventuellt lite större, platsen för odling kommer kanske få ge vika för björkarna som står där idag. Det är så mycket som måste få falla på plats innan vi börjar med trädgården och tomten, men vi har tid. Allt behöver inte vara klart nästa år, vi måste vila i att flytta in och känna efter. Vår tanke är ju att bo här tills vi inte orkar gå i trappor längre, så tiden borde vara på vår sida.

Från fältet i söder kan man se vårt hus tydligt nu i björkdungens öppning. Sommarens solnedgångar kommer strila in på framsidan av huset och baksidan värms upp på dagen och får vila på kvällen. På vintern kommer vi kunna beskåda både soluppgång och -nedgång från våra stora fönster i söder tack vare vår öppna utsikt.

Vi älskar verkligen vår framtida plats på jorden. Vi längtar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.