hus,  planering

Platsbesök med kommunen

Kommunens byggnadsnämnd gjorde ett platsbesök igår, och vi mötte upp vår handläggare Krister tillsammans med vår kontrollansvarig Ola, projektledaren Emil och vår allvetare Bengt. Vid husbyggen ska byggnadsnämnden vid minst ett tillfälle under arbetets gång besöka bygget.

Vid arbetsplatsbesöket ska (enligt PBL) byggnadsnämndens handläggare kontrollera bland annat att:

  • kontrollplanen och bygglovet följs,
  • den kontrollansvarige är närvarande i föreskriven utsträckning, och
  • inget uppenbart strider mot byggreglerna.

Det diskuterades balkar, rör, plattgjutning, currykors och mycket annat men för att summera det hela så är alla väldigt nöjda med huset än så länge. Jag tror att alla som kan det här med husbygge har kommenterat hur fin plattan ser ut och hur rejält huset är i konstruktion. För att citera en del av protokollet ”stommen verkar vara rejält dimensionerad”. Det känns väldigt bra i magen att experterna använder ord som rejält.

Bygginspektör från kommunen Krister, projektledare Emil, KA Ola och vår kunskapsbank Bengt står i sovrummet och pratar om currykors.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.