familjeliv

Valpljud i bakgrunden

Inte nog med att husbygget är på upploppet, radhuset vi bor i ska flyttpackas, vår ettåring är väldigt rörlig och överallt hela tiden, samt att det är deadline för mitt och en kollegas bokmanus den här månaden. Elza fick sju vackra wheaten-valpar för tre veckor sedan, tre tikar och fyra hanar.

Tack och lov bor inte hon och valparna hos oss just nu utan hos mina föräldrar och vi går dit och myser några gånger i veckan. Elza (familjens Irish soft coated wheaten terrier) bodde ungefär 30% hos mig innan Sebastian flyttade in, sedan blev det helt enkelt för trångt så hon bor hos mina föräldrar på heltid nu. Tanken är att hon ska komma och bo hos oss när vi har fått ordning i huset och trädgården. Längtar efter henne! Perfekt med en hund som är champion i viltspår för Sebastian som jagar kanske ni tänker? Men Elza är mer akademiker än praktiker.

När jag var 17 år skaffade mina familj sin första wheaten terrier och nu 20 år senare är min mamma inbiten i hundutbildningar, hundklubb, utställningar, spår och en kull kanske varannan eller var tredje år. Ni kan läsa mer om det på hennes hemsida www.wilmris.se Mina föräldrar kommer behålla en tik från kullen så att mammas kennel kan fortsätta med sin avelslinje (mammas valpblogg hittar ni här), och de har sedan innan 11-åriga Selma som är Elzas mamma.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.