garage

Måla betonggolv i garage

Garagetgovlet står nu för tiden och är nästan malligt med sin blanka, grå ytbehandling. Nästan onödigt kanske många kan tycka men vi gjorde det för att få ett golv som är enklare att hålla rent när damm fastnar inte på samma sätt och betongen inte suger åt sig allt som spills på det. Garaget känns också mer som ett rum efter att vi målade golvet, och det passar ju perfekt eftersom vi har en gymdel i det.

Äntligen är garaget klart för att inredas och efter att ha bott i huset i tre månader var det verkligen på tiden att kunna börja utrymmet. För ungefär två veckor sedan målade Sebastian och min bror betonggolvet i garaget. Jag har fått en del frågor om det hela på Instagram, så ett inlägg om hur vi gjorde är kanske på sin plats?

Innan vi kunde börja måla golvet behövde det slipas. Tanken var först att hyra en golvslip och göra det själva, men när Sebastian började ringa runt och kolla priser kostade det inte så himla mycket mer att låta proffs göra det. Proffsen som kom till oss var Starkebergs Betong AB och de var här i några timmar sedan var det slipat och förberett!

Efter att både Sebastian och min bror kollat youtube-videos om hur man målar betonggolv, samt pratat med några olika personer som jobbar inom området åkte de och handlade tvåkomponentsfärg från Hagmans (Golvfärg EP-V). Dessutom behövde de såklart penslar, rollers och förlängningar till rollers.

En beskrivning på hur färgen ska blandas och målas följer med när den köps men kortfattat kan jag beskriva det som så att golvet målades i två lager och det första lagret med färg späddes med 10% vatten.

Karlarna började med att måla med pensel längs alla lister och kanter för att sedan gå på golvet med roller. Man behöver jobba ganska snabbt eftersom färgen måste vara målad inom 1,5 h innan den börjar härda.

Två strykningar och två dagar senare kunde vi gå runt på golvet och redan då försiktigt börja inreda. Supernöjda med golvet. Där bilarna kommer stå behöver vi ha gummimattor för att grus och dubbdäck inte ska köra sönder golvet, även om behandling i sig ska vara tålig så tål den inte hur mycket som helst.

Nu håller Sebastian och Stefan på att planera inredningen i garaget och förrådet. Det har faktiskt redan kommit upp en stor lagerhylla, en liten gymdel och en tv, och i förrådet är stora frysen och en vinkyl på plats. Men det är mycket kvar. Alla verktyg ska hitta sina hem och det ska upp arbetsbänk, fler hyllor och smarta lösningar för förvaring.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.