familjeliv

Discotävling i Höganäs och födelsedag

Långhelgen över valborg har gått i ett och det har mest innehållit danstävling och födelsedagsfirande. Eftersom vi inte var hemma på Adrinas 15-årsdag fick vi fira den ordentligt dagen efter, men det ska jag inte skriva om nu. Nu ska ni få se och läsa lite från vår trip till Höganäs för discodanstävling.

Vi började vår resa mot Skåne redan på fredagsförmiddagen eftersom Adrina och hennes duo-partner och vän Thea båda hade fått ledigt från skolan. Vi hade bokat ett hotell i Ängelholm och tänkte att det skulle vara skönt att komma ner skapligt och hitta på något tillsammans där nere. Få ut mer av resan än bara dans även om det var huvudmålet.

Thea och Adrina poserar lagom leendes utanför hotellet.

Hotellet Best Western Plus Hus 57 i Ängelholm var en väldigt positiv överraskning och rekommenderas starkt om ni någon gång ska åt det hållet. Väldigt häftig inredning och kändes absolut inte som att det skulle ligga i Ängelholm.

Små färgstarka stilleben överallt och tonerna gick i dova, lite mörkare och starka färger. Det var en mix av lite allt möjligt och det funkar himla snyggt enligt mig. Imponerad över hur inredningen blivit ihopsatt.

Restaurangen var på kvällen i princip fullsatt, det var fredags-AW och det var såklart en trubadur på plats.

Efter en shoppingrunda på köpcentrumet Väla, där vi mammor mest drack te och tjejerna sprang runt flera varv och kollade i affären, landade vi med en middag i restaurangen på hotellet. Fiskgrytan som jag åt kan jag tryggt rekommendera. De andra tre åt svamprisotto som var till belåtenhet den också. Tidigt i säng för att vila kropparna innan danstävlingarna dagen efter.

Adrina hade lycktas dra på sig en förkylning och hosta, så att sova bredvid henne var ungefär som att dela en natt med Elsie. Uppvak varannan timme. Vi tog lite sovmorgon och sedan var det att öppna paket direkt på morgonen. När Adrina döptes för drygt 14 år sedan fick hon ett paket av min morfar och hans fru. Ett paket fick hon inte öppna förrän hon fyllde 15 år, så ni kan gissa hur peppad Adrina var på att äntligen få still sin nyfikenhet och öppna det.

Till frukosten fick hon ett fint inslaget paket av Thea som innehöll ett vackert halsband som skulle ge tur. Precis det som behövs när man ska tävla!

Lagom till lunch var vi på plats i idrottshallen där danstävlingarna hölls, och tjejerna tävlade i disco solo, disco duo och disco grupp. Svinduktiga och dansade verkligen bra och nästintill felfritt i varje omgång, men det räckte inte till pallplats den här gången. Efter fem timmar i hallen satte vi oss i bilen och åkte hemåt.

Vi taggar om och peppar för SM som går av stapeln i Eskilstuna senare i maj. Jag känner att jag nog lätt kan bli något av en ”stage-mom” och att den transformationen redan har börjat.

Solnedgången över Vättern var magisk när vi åkte hem.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.