årssammanfattning

2020 blev ett kärleksfullt år

Fotograf Caroline Jonasen/www.carolinejonasen.se

Innan jag påbörjar att berätta om vårt 2020, vill jag skriva att jag vet att det för många varit ett skitår. Att många lidit och fortfarande lider av 2020 med allt vad pandemin har fört med sig. Jag vet att vi har haft tur i att slippa alltför mycket påverkan på vårt liv. Tur i att vi har kunnat fortfölja de flesta av våra planer. Det här är inte ett inlägg för att skryta, utan bara ett inlägg för att dela med oss om vad vi gjort. Något för oss att se tillbaka på. Ett kärleksfullt år, även om det blev färre kramar och tillfällen att träffa de vi älskar.

För nästan exakt ett år sedan satt jag och Sebastian vid köksbordet och pratade om det framtida året 2020. Diskuterade mål och vad vi ville försöka förverkliga. Snart satt vi med ett dokument och skrev mål för varje kvartal, samtidigt som vi bestämde att året skulle vara ett ”autobahn-år”. Vi skulle köra på som om vi susade fram på autobahn utan hastighetsbegränsning. Faktum är att vi har gjort allt på listan, förutom de utlandsresor som vi fick ställa in och sedan har husbygget dragit ut lite mer på tiden än vi hade räknat med. Men nu fokus på det som vi genomförde:

Vi flyttade ihop i maj

Efter att jag och Sebastian dejtat i ungefär ett månad gjorde jag det klart för honom att om han vill ha framtid med mig, så är det Östergötland som gäller. Inte för att jag är kompromisslös och bossig, utan för att det är här min dotter har sitt liv (så jo, på den punkten var jag kanske både kompromisslös och bossig). Efter att vi båda hade pendlat mellan varandra i nästan 10 månader hittade han i slutet av maj en hyresgäst till den galet fina sekelskiftslägenheten som han hade med utsikt över Örebro slott. Äntligen kunde han flytta till mig och Adrina i det lilla radhuset i Mantorp. Han fick gå från att bo själv på 100 kvm till att bo med två tjejer på 80 kvm. Tur att han är romantiskt lagd och mer ser till det han får än det han lämnar.

Plus på stickan

Den tredje juni var morgonen då vi plussade på stickan och fick reda på att vi var gravida. Graviditeten kom snabbare än vad vi hade räknat med och hoppats på, men det var planerat. Vi är så oerhört tacksamma över det, och att graviditeten har fortsätt på ett relativt enkelt sätt. Illamående och trötthet på sommaren gjorde inte så mycket när pandemin ändå gjorde att sociala tillställningar och resor blev inställda.

Förlovade i Stockholm

Istället för att köpa några stora födelsedagspresenter till varandra, bestämde vi oss för att ta en lyxig övernattning på Ett hem i Stockholm i augusti. Strax innan vi ska gå mot middagen på Lilla Ego går Sebastian ner på ett knä och friar med en vacker diamantring. Resten av kvällen var som i ett rus, dock alkoholfritt för mig.

Fotograf Caroline Jonasen/www.carolinejonasen.se

Det lilla bröllopet

Ursprungstanken var att åka till Italien och gifta oss i Toscana, men då resande inte gick hittade vi ett annat bra alternativ; Boo slott i Hjortkvarn. Under en fika med vänner kom vi fram till att den 10-10-2020 skulle vara ett utmärkt datum för att gifta sig, och det råkade dessutom infalla på en lördag. Att det sedan var ledigt i både Boo slottskyrka och herrgården för vår bröllopsmiddag har vi nog pandemin att tacka för. Och lite god tur såklart. Vi hade ett litet bröllop för 19 personer och det var alldeles, alldeles underbart!

Stjärnan Adrina

Det känns orättvist att skriva om allt fint som har hänt det här året utan att inkludera Adrina, stjärnan. Hon har såklart varit med i allt, och fått vara med i alla planeringsdelar så mycket som hon velat. Det blev inget Italien som hon hade sett så mycket fram mot, men några turer till Österlen kom vi iväg på. Hon har det här året också fått betyg för första gången och klarat det med bravur.

Hittade och köpte tomt

Det var i december 2019 vi tittade på tomt, men det var först i januari vi bestämde oss och skickade in ansökan för förhandsbesked. I slutet av november var lagfarten klar och vi kunde räkna tomten som officiellt vår på alla sätt och vis. Äntligen kan vi 2021 gå vidare med bygglov, byggnation och få datum för när vi kan flytta in i vårt nya hus!

Att se fram mot 2021

Året 2021 kommer bjuda på en hel del det också: bebisen kommer, hus ska byggas, och vi ska förhoppningsvis hinna flytta in. Ett år som kommer innebära en del omställningar med andra ord. Men det är omställningar till ett liv som vi drömmer om.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.