hus,  problem

Status för huset – januari

Ni är en del som frågar på Instagram om hur det går med huset och om när vi ska flytta in, så det är dags för en kort uppdatering om läget. Det är nu i början av januari och vår slutbesiktning är i början av februari, men vi tror nog inte att huset kommer vara klart tills dess. Dels är det väldigt mycket kvar att göra men också på grund av värmepumpsstrul med NIBE.

Den första punken, att det är mycket kvar, är något som sagt tills oss att inte oroa oss för. Att det händer extremt mycket sista månaden när det är många hantverkare på plats. Vi får väl se om det stämmer, men både jag och Sebastian känner oss tveksamma till om det kommer gå.

Sen den punkten som är lite svårare att påverka, NIBEs leveransproblem. Som det ser ut nu: ”S1155/S1255 står helt stilla, och har gjort så ett tag. Vi saknar även här komponenter för att kunna bygga, och räknar inte med någon produktion förrän tidigast V7. I och med att vi står stilla, så rusar tiden iväg för nybeställning, så just nu ligger den i anslutning till sommarsemestern.” Vi hoppas nu att entreprenören som ska borra och installera värmen kan hitta ett bra alternativ till NIBE som de kan och vill installera, så som IVT eller Bosch. Behöver vi vänta in leverans från NIBE kanske vi inte kan flytta in förrän till sommaren… Surt minst sagt.

Ska vi kunna flytta in i februari? Fortsättning följer…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.