planering

Bygglov inskickat!

Igår skickade vi in ansökan om bygglov! ÄNTLIGEN! Det känns som en relativt stor milstolpe. För oss betyder det att vi har kommit en bit på vägen och att pusselbitarna börjar fall på plats. I bygglovet har vi inkluderat huset och garaget. När vi senare ska bygga vårt orangeri kommer vi eventuellt vara tvungna att söka bygglov för det beroende på hur stort det kommer bli.

Eftersom vi inte kommer att ha kommunalt avlopp och vatten behöver även lösningar för det redovisas i bygglovsansökan, inklusive godkända ansökningar till Miljökontoret av avlopp och energihål. Efter samtal med Miljökontoret hoppas vi lyckas göra de ansökningarna simultant, så att vi slipper vänta in de ansökningarna innan bygglovet kan sökas. Där måste jag säga att Mjölby kommun har varit väldigt tillmötesgående, trevliga och lösningsorienterade. Sedan kan de också skryta med att ha Sveriges bästa bygglovshantering 2019.

Hela anmälan gjorde vi via Mjölby kommuns e-tjänst tillsammans med vår husleverantör (via teams). Förutom att svara på frågor och fylla i blanketten online bifogade vi även:

  • Geotekniska undersökningen
  • Situationsplan för hus och garage
  • Nybyggnadskarta
  • Fasadritningar
  • Planritningar
  • Sektionsritningar

Nu ska vi se om Mjölby kommuns byggnadskontor är så snabba och bra med bygglov som vi hört. Heja heja!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.