familjeliv

Första BF-dejten på Stångs magasin

Äntligen kom vi iväg på vår första dejt efter att Elise kom in i våra liv. Vi lämnade lilltjejen hos sin mormor och morfar, samtidigt som det var pappa-vecka för storasyster. I tre timmar var vi borta och två av de spenderades på bästa restaurangen i Linköping: Stångs magasin.

Att Stångs magasin är en favorit för oss är ingen direkt hemlighet. Vi firade våra födelsedagar där förra året och har ätit flertalet (två) långluncher med vår bygginspektör Bengt där eftersom han också älskar stället. Maten är i en klass för sig, så är det bara, men den här kvällen testade vi även deras nya ”Efter jobbet”-koncept med en liten vinprovning på tre glas. Sebastian valde röda viner och jag vita.

Vi valde att göra en blind vinprovning, det vill säga att vi smakade alla vinerna och gissade sorter innan vi fick reda på vad det egentligen var. Ett väldigt kul sätt att göra det på, testa det nästa gång om ni har möjlighet! Vi provade vinerna (även varandras) och diskuterade doft, smak och möjlig sort. Sebastian var duktig på att sätta vilket land de kom ifrån och jag kunde säga vilket av mina vita som var ett Riesling. Det var också kul att säga vilket vin man tyckte smakade bäst utan att veta prislapp och vinsort. Bästa vita enligt mig var ett som hette Mâcon-Villages Domaine Moulin de Foulot 2018 ett Chardonnay från Bourgogne.

Den lilla vinprovningen gjorde vi med snacks vid sidan om; friterad kyckling, bröd, chips och stenbitsromsdipp. Därefter fortsatte jag med äppelmust till varmrätten medan Sebastian valde ett glas vin av de röda som han gillade bäst; Bianchi Montepulciano d’Abruzzo 2019. Varmrätterna var som alltid supergoda och jag blev golvad av ramslöksmajonäsen jag fick till min entrecote. Ramslöksmajonäs känns som något man skulle kunna göra själv, så jag sätter det på min att-göra-lista till nästa år.

Så himla lyxigt att få vara själva i några timmar, prata ostört, äta sakta och kunna se varandra i ögonen. Dela med oss om våra drömmar för framtiden, huset och familjen. Och det bästa av allt? Elsie hade haft det jättebra hos sin mormor och morfar! Att få till en barnfridejt snart igen kommer nog inte vara omöjligt.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.