ögonblick

Tisdagen 11/4 kl. 15.02

Steker bananpannkakor till mellis, och slöbläddrar i en trädgårdsbok medan Elsie leker med Bamse-husen. Det är en Vab-dag och samtidigt påsklov för tonåringen som är med hunden Elza och en kompis på sitt rum och äter överblivet påskgodis. För att kunna husera en stund med mitt egna hämtade jag fram Bamse-husen som vi ärvt från min brorsdotter och som har varit undanplockade en längre tid. Att husera med mitt egna betyder idag att dricka te på stående fot och laga bananpannkaka. Och skriva det här inlägget på telefonens anteckningar.

Förr var egentid timmar i badkaret med te, choklad och en bok eller serie på paddan. Jag tycker nog att det kan vara i brist på egentid som man verkligen njuter av den, utan att för den delen mena att timmar av bad är bortkastat. Få stunder av lugn i vardagen när ingen vill ha min uppmärksamhet eller behöver något från mig blir en kort stund av återhämtning. Så som att man njuter av vårsolen mot en husvägg i några minuter för att man har saknat en sol som värmer under vintern. Sen är det tillbaka till verkligheten och lyfta upp ett barn på höften som vill vara med och hjälpa till med matlagningen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.