planering

Tekniskt samråd avklarat och ett beslut

Tekniska samrådet kan vi nu bocka av! I torsdags efter lunch satt vi tillsammans med Bengt (vår dagliga kontrollant) i ett möte över Skype med sex andra herrar. Där var säljrepresentanten från husföretaget, överlämnande projektledare, nya projektledaren, vår kontrollansvariga (KA) och vår handläggare på byggnadskontoret.

På ett tekniskt samråd går man igenom hur arbetet ska planeras och organiseras, förslaget till kontrollplan och handlingarna i övrigt. Inför mötet hade projektledaren på husföretaget tagit fram de ritningar och dokument som behövdes, och vår KA hade kompletterat med en kontrollplan. De handlingar som byggnadsnämnden ville ha till tekniska samrådet var:
– projektbeskrivning (entreprenadform, medverkande projektörer och entreprenörer)
– redovisning av kontroll av projektering och utförande
– bevis om färdigställandeskydd
– beskrivning av typ av eldstad och rökkanal
– energibalansberäkning

Vi gick egentligen bara igenom handlingarna och så ställde vår handläggare frågor när han behövde förtydligande och påpekade saker att göra oss uppmärksamma på. Hela gänget har ju för avsikt att bygga ett bra hus åt oss. Efter 45 min var vi klara!

Skiss på byggnadsnämndens håll punkter i nybyggnationen från boverket.se

Så, nu är den punkten avbockad och vet ni vad? Redan morgonen efter hade vi ETT STARTBESKED i mejlkorgen! WOHO! Härnäst väntar en tidsplanering från husföretaget, sedan är det bara att köra igång med att gjuta plattorna.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.