inredning

Halvknackiga skisser på vardagsrumsvägg

Det finns anledningar till att det kan vara bra att ta mer korrekta mått när man målar upp en idé i huvudet. Vi hade en vision om en inbyggd bokhylla längs med väggen i vardagsrummet som skulle avslutas med en kamin, med skåp nedtill och hyllplan på väggen och till vänster om dörröppningen till hallen skulle tvn sitta. Till alla vi visade husritningarna för berättade vi om vår inbyggda bokhylla som bäddade in dörröppningen med de glasade skjutdörrarna. När vi sedan sitter med de riktiga måtten och bestämt oss får storleken på kaminen blir verkligheten annorlunda.

Men jäklar vilken tur att vi har någon i familjen att ringa när det är lurigt att få ihop inredningsdelar, vi kallar honom ”det estetiska rådet”. Efter ett FaceTime-samtal och med flertalet goda råd känner vi oss säkra på att skissen nedan ger den känslan vi är ute efter, mer än vad en inbyggd bokhylla skulle göra. Det blir helt enkelt luftigare och lättare och passar den modernt lantliga stilen. Skåp på ben under tvn, tvn får helt enkelt bli en Samsung Frame, och sedan hyllplan med snygga konsoller. Kaminen planerar vi behandla med microcement så det blir en grå finish mot den vita väggen. Som estetiska rådet sa kan vi alltid måla den vit senare om vi vill.

När vi planerade den inbyggda hyllan tror jag att vi tänkte att väggen med kaminen var längre, eller att kaminen var väldigt mycket mindre. Som estetiska rådet sa angående inbyggd hylla kan det bli för mycket för ögat med den och en kamin på samma vägg. Nu kommer istället kaminen få spela en huvudroll. Snyggt!

Skiss med korrekta mått på vägg, kamin, tv, dörröppning osv. Snabbt ritad på iPad. Till höger ser ni starten på köket, och det som är till vänster om kaminen är inte en lavalampa utan en hållare med verktyg till kaminen.
Tidig vision som inte tog hänsyn till verklighet och mått överhuvudtaget. Det är ytterdörren och hallen som är skissad i ljusgrått med den fluffiga hallampan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.