badrum,  inredning

Badrum nedervåning – skiss och moodboard

Rendering av badrummet gjord med hjälp av skissverktyg på Svedbergs hemsida. Glasväggen kommer vara en kaklad vägg som går upp till taket, med en glasdörr mot toaletten.

På nedervåningen har vi ett badrum som leder ut till baksidan av huset där vi planerar att ha vår framtida pool. Tanken är att badrummet ska vara ett landningsrum för när man badat och vill duscha av sig innan man går in i huset. Vi vill slippa att blöta barn som behöver springa igenom vardagsrummet för att komma till ett badrum. Vill du nå rummet ifrån huset kommer du dit via tvättstugan/groventrén. Perfekt när vi kan behöva duscha av en hund efter en lerig promenad på hösten.

Sebastian har bestämt att badrummet på nedervåningen är dit han kommer smita ner på morgonen för att duscha och göra sig i ordning innan jobbet, för att störa oss på ovanvåningen så lite som möjligt. Det är inte därför men badrummet kommer gå i lite mörkare toner som vissa skulle kalla mer manliga. Vi vill skapa ett mörkare badrum för att komma åt spa-känsla, lugn och enkelhet. Något av det som vi tyckt varit viktigt vid planeringen här är:

  • Ett större duschutrymme (1000×1000 mm)
  • Bra förvaring för hygienartiklar
  • Avställningsyta vid handfatet
  • Lättstädat
  • Smarta eluttag
  • Bra belysning vid spegel
  • Mjukare stämningsbelysning
  • Dekorationsmöjligheter

Låt oss kolla på moodboardet:

1. Golv och väggar från Bricmate i Stone Light Grey. 2. Inspirationsbild från Bricmate. 3. Inspirationsbild från Svedbergs. 4. Spegel med belysning Ista Svart Ram 100 cm från Svedbergs. 5. Pendelbelysning Klot från Svedbergs 3 pendlar i ett takfäste. 6. Tvättställsblandare Bold i krom från Svedbergs. 7. Handfatskommod DK från Svedbergs 100 cm bred i färgen Aska. 8. Handtag till kommod M2 i svart från Svedbergs. 9. WC 9085 från Svedbergs. 10. Duschvägg Skoga viknisch som dörr till duschen. 11. Takduschpaket Stuor från Svedbergs i krom. 12. Handdukstorkar Amor från Svedbergs i svart.

Som ni ser i moodboardet så finns det en del återkommande element från vår gäst-WC. Båda rummen kommer ha samma tvättställsblandare, samma pendelbelysning (även om lilla WC har en och nedre badrummet har tre), en spegel med belysning även om formen är olika, och kommoder som påminner om varandra i stil. Även i det stora badrummet på ovanvåningen kommer det vara delar av inredningen som är samma. Det gör att stilen i våra badrum hålls ihop utan att för den del vara särskilt lika. Här på nedervåningen är både golv och väggar täckta med granitkeramik från Bricmate, Stone Light Grey 600×600 mm.

Duschen kommer vara något större än standard, ett önskemål från Sebastian som vill ha känslan av rymlighet. Stackars två meterskarl som stått i många trånga duschar med låga takduschar i sina dagar, nu ska han få känslan av lyx! Handduken blir varm på snygga handdukstorkar under tiden som han duschar och där finns även plats att hänga upp handdukar från blöta dopp i poolen.

Vi kommer inte ha någon vägghängd toalett eftersom vi då skulle behöva bygga ut väggen som en tron och då tycker vi att det är snyggare med en stående. Kommoden som vi har valt går att få med ben som på inspirationsbilden, men vi kommer välja vägghängd för att det blir lättare att hålla rent. Handfatet har avställningsytor på båda sidorna, och där kan vi ställa snygga och användbara prylar. Hänglampan Klot kommer vi ha tre av som är dimbara och ger ett fint sken till rummet. Det kommer bli så fint! Inredningen mjukas upp med textilier i naturtoner, och en linnegardin som går att dra för fönsterdörren ut till poolen. Herre gud så vi längtar till att bo i ett hus med mer än ett badrum.

Rendering av badrummet gjord med hjälp av skissverktyg på Svedbergs hemsida. Glasväggen kommer vara en kaklad vägg som går upp till taket, med en glasdörr mot toaletten.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.