inredning

Ny saker som kommit in i hemmet

Det är i princip oundvikligt att nya saker kommer in i ett hem när man flyttar till från 80 kvm till 192 kvm. Vi hade en hel del nedpackat från Sebastians förra lägenhet men än så länge är det mest några av hans möbler som kommit in i Björklyckan. De två åren vi har bott i radhuset har vi faktiskt till stor del glömt bort vad vi ens har packat ner. Att komma ihåg de saker vi hade hunnit skaffat med åtanke att ha i huset har varit desto lättare. Den här veckan har bland annat följande saker fått flytta in i huset:

Jag tror det var hos @moeofsweden som jag såg bordslampan ”Matin” från Hay och tänkte att den skulle passa fint på ena sängbordet i vårt sovrum. Under Black week i november beställde vi hem den och sedan dess har den väntat på huset i sin kartong på lagret. Nu äntligen står den på sin tilltänkta plats.

Vår saffransgula vardagsrumsmatta ”Cheetah” från Layered som vi hade i radhuset visade sig bli alldeles för skrikig och gul när ljuset från nya vardagsrummets söderfönster sken in. Sebastian började prata om mattan ”Björk” från Design House Stockholm som han hade suktat efter i 15 år. Herregud, det är väl klart karln ska få ha mattan om han har velat ha den så länge. Dessutom talar mattans namn till huset, och ullmattan passar väldigt fint in i nya vardagsrummet. Hur den ser ut på plats får ni se först när vi har bytt ut våra soffkuddar (mot andra som Sebastian har sedan tidigare).

Skapandet av läs- och tehörnan har börjat! Försiktigt men ändå sakta mot slutmålet. Två hyllplan och konsoller från Norrgavel i björk skruvades upp häromdagen. Det behövdes en pappa som räknade ut var hyllorna skulle skruvas utan att skruva in i några rör i väggen, en bästis som kunde vara ansvarig för att de hamnade i linje med varandra och vågrätt, samt en Bengan (tillika bästis pappa) som kunde hålla hyllorna stabilt medan pappan skruvade. Vilken tur då att de alla tre råkade vara hemma hos oss samtidigt!

Senaste tillskotten är den här lilla juvelen till vas/kruka. Björkstubbe” av Gustavsberg från början av 1900-talet. Vi fick den i inflyttningspresent av vår trädgårdsexpert Pia och hennes Micke igår när vi sågs för lunch och fika. De kom faktiskt över vasen för över ett år sedan och har väntat på att ge den till oss nu när vi har flyttat in. Vackert fylld med björkkvistar och en gren av näpna och vita rhododendron. Så vacker!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.