familjeliv

Gospel på Påskdagen

Varje tisdagskväll sedan hösten 2022 åker jag för att sjunga med Vifolka gospel under ledning av Petter Nyberg, en fenomenalt bra körledare. Jag har inte varit med särskilt länge, men jag har varit med i körer flera gånger tidigare. Att sjunga gospel är ändå något helt annat. Gåshud när stämmorna faller snyggt ihop och det är som att få ett lyckopiller med sången. Idag sjöng jag för första gången officiellt med kören under påskdagens mässa i en fullsatt Viby kyrka.

Under genrepet hoppade jag ur kören och tog min kamera för att ta några bilder. Under själva mässan fotograferade jag inget, men ni kan tänka er att jag stod där uppe högst upp till vänster och sjöng som bara den!

I januari började också min bästis i kören, så nu ses vi alltid minst en gång i veckan. Sjunger, dansar och innan kören hinner vi med att prata. Just det här med att vi dansar en del när vi sjunger gjorde att Elsie trodde att vi skulle just dansa i kyrkan, inte sjunga. Saras son berättade efter kyrkan att han tyckte att hans mamma var lite väl tokig och gungade med för mycket i kyrkan. Är det show finns det inte någon off-knapp på Sara. En av de sakerna jag älskar med henne.

Vi är drygt 40 medlemmar i gospelkören och flera medlemmar åker ganska långt för att sjunga med kören; Linköping, Motala, Boxholm och Ödeshög. Tisdagsövningarna är som en liten bubbla från vardagen där vi sjunger, skrattar och fikar ihop. Varför började jag inte tidigare?

Nästa gång ni kan höra oss i Vifolka gospel sjunga är
Vårkonserten den 21 maj i Östra Tollstad kyrka kl 16.00.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.