trädgård

Helgen har varit ute

Den bästa kameran är den man har med sig, så här kommer några bilder tagna med min iPhone. Värmen, och med den våren, börjar komma hos oss så i helgen har vi varit ute en del. Förutom någon utflykt till en trädgårdshandel och fika hos mina föräldrar har vi börjat röja undan mer sly och eldat det samt julens granar i vår eldningstunna.

Sebbe gillar att elda, men det känns som en karl-grej att gilla. Jag tycker förvisso inte att det är så tråkigt heller. Vi ställde en bänk mot garagets kortsida så vi kunde sitta på bänken och titta på när det brann och framförallt rykte. Det var här vi åt förmiddagens mellis.

Röken var en skräckblandad förtjusning för Elsie.

Mina föräldrar kom förbi en sväng eftersom mamma hade köpt jordgubbsplantor åt oss och ville gräva ner direkt. Trötta pallkragar till odling tänker ni, och det har ni helt rätt i. De har sin plats mellan gräsmatta och skogsdunge och står där med lite växter som har överlevt vintern. Pallkragarna ska bort och odlingslådor i corten till köksträdgården är drömmen.

Med osminkat ansikte och en kisande uppsyn satt jag mot en vägg och vände ansiktet mot solen när jag drack te. Enda teet jag drack ute i helgen men jag räknar med att minst trippla det antalet nästa helg. Då ska vi har arbetarlördag med lunch i trädgården.

Vila efter lunch I barnvagnen både lördag och söndag. Jag vet att barn kan sova ute i barnvagn i alla årstider men för oss är det här ett vårtecken. Dessutom att lillfian väljer det framför sängen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.