Tips

Poddar jag lyssnar på

Att jobba hemifrån och att sitta vid datorn ger tid över till att att lyssna på poddar, men inte alls så mycket tid som man kanske skulle tro. Jag har nämligen svårt att författa texter och svara på mejl medan jag lyssnar på någon som pratar. Det är när jag redigerar bilder som jag kan lyssna, och när jag åker bil vilket är mer sällan nu än för tre år sedan. Fast nu skulle jag inte förklara varför jag inte lyssnar så mycket på poddar, utan berätta om vilka poddar jag faktiskt lyssnar på.

Lidner//Bååth

Katrin Bååth känner jag sedan tidigare och Malin träffade jag nu sist när jag var i Stockholm, och deras podd har jag lyssnat på i drygt ett år. Jag tycker att de har ett lugnt och skönt tempo i sin podd som passar de dagar när man inte vill ha extrem hastighet. Det kommer även en del matnyttiga tips och idéer för oss egenföretagare inom framförallt kreativa yrken.

The Diary of a CEO

Här är en podd som jag väljer när jag kör bil, eftersom jag inte kan göra så mycket annat än att just köra bil samtidigt. Steve Bartlett bjuder in många spännande personer och proffs inom olika ämnen som berättar allt från hur man blir miljonär på Shopify till hur maten vi äter påverkar kroppen, eller hur vi har det bästa sexet någonsin till hur vi får maximal lycka. Det är dock långa avsnitt vilket gör att jag inte lyssnar så ofta som jag skulle vilja, för det finns massvis med avsnitt jag skulle vilja lyssna ifatt med intressanta personer och ämnen.

Billgren & Wood

En podd som jag är till och från med gällande om jag lyssnar eller inte, men jag gillar deras nya inriktning där de tar upp olika ämnen att prata ärligt om. Jag tror att de avsnitten är mina favoriter. Det är intressant när både Elsa och Sofia pratar om ämnen som inte rör mat, inredning, kläder eller loppis utan tar upp ämnen som deras följare önskar. Man får se nya sidor som gör de båda mer mänskliga.

Marina och Krickelins podcast

En nya podcast, inte bara för mig utan för att den är började först i januari nu i år. Krickelin och Marina pratar om entreprenörskap, kreativt skapande och livet. Den är mysig och rolig. Sen är det dessutom tre ämnen som jag är intresserad av och jag gillar att höra hur de tänker kring saker och ting, i ett avslappnat samtal. De har fått göra mig sällskap när jag målat om möbler nu i vår.

Sanning & Konsekvens

Det här är vad jag får i mig i skvallerväg nuförtiden, och det är i princip alltid smaskigt. Ganska ofta spekulationer men ibland får man också reda på skvaller innan det kommer ut i tidningarna. Jag tycker att tjejerna gör det bra med att hålla podden intressant i 40-60 minuter. Och helt ärligt så är det den podden jag ser fram mot mest i veckorna. Jag behöver egentligen inte följa någon av de svenska stora influensorna på Instagram, här blir jag uppdaterad ändå. Det är lite kul med skvaller i lagom mängd.

Det finns andra poddar som jag ramlar in på ibland också och prenumerera på: Dumma Människor, Fördomspodden, 11-kaffe med fru Vintage, Filip & Fredrik, We are Influencers, Ofult hemma och VD-podden. Men del två i poddar jag lyssnar på kanske vi får ta om ett år. Det kanske är helt andra ämnen då.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.