familjeliv,  utflykt

Sluta med napp – Bamse på Kolmården

För två lördagar sedan åkte vi på ett speciellt uppdrag: lämna napparna till Bamse på Kolmården. Ett uppdrag som vi har förberett i över en månad genom att prata om det ofta, läsa barnböcker om att sluta med napp och peppa Elsie om att hon är en stor tjej nu och inte en bebis. Anledningen till att vi ville ta bort napparna är för att hon fortfarande vaknar mycket på nätterna och det här var ett försök till att förbättra nattsömnen för oss alla.

Vi åkte strax innan lunch för att tajma bilresa med lunchvilan, vilket gjorde att vi började med köttbullar och potatismos i Farmors Kök direkt när vi kom fram. Toppen för mig och Sebastian, men Elsie kunde inte alls koncentrera sig på maten utan ville gå med napparna direkt.

I Bamses hus finns en nappkista där hålet leder napparna ner i kistan via ett krökt rör. Smart, för då ser inte barnen napparna som ligger där i och de ”försvinner” när nappen väl är släppt i hålet. Till en början var det glada miner när napparna en efter en försvann. Det var när det bara fanns en napp kvar i påsen som paniken och gråten började komma krypande. Vi lyckades fokuserade henne på att se fram mot leksaksaffären som vi skulle gå till efteråt där hon fick välja vad hon ville. Så gråt försvann snabbt, och sista nappen försvann.

Det blev en mjukis Farmor som fick följa med hem och ersätta påsen med nappar.

Början av maj är en väldigt bra tid för Kolmården. Inte alls mycket folk vilket gjorde att figurerna inte var täckta av barn så Elsie kunde få kramar av Bamse och Skalman fyra gånger.

Det var heller inga köer till karusellerna, så hon åkte Skalmans bilar med sin pappa och de flygande bilarna med mig.

Innan vi lämnade Bamses Värld såg vi på Bamse-teatern och efter det blev det återigen kramkalas.

Som avslutning blev det en sväng till Barnens Lantgård där det både klappades och pussades på getter.

Nu har vi en tjej här hemma som är nappfri och knappt pratat om napp sedan vi kom hem. Hon pratar desto mer om Bamse och om att hon vill åka tillbaka dit för kramar och karuseller. Sömnen då? Låt oss prata om något annat…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.