familjeliv

Energi till lust

Hemmahelg kan vara en väldigt fin och bra sak att ha lite nu och då. Göra saker lite långsammare och samtidigt ha tid och få ork för att ta tag i allt som inte riktigt hinns med i vardagen. Rensa lådor, garderober, städa garaget, såga ner träd, plocka nedblåsta grenar från gräsmattan, baka tillsammans med barnen bara för att, laga mat för många för att på så sätt vara förberedd med rester till veckan, och blogga (!).

Det är skönt när saker inte måste hinnas med, utan man gör det som man får lust att göra. Särskilt när det finns energi till den lusten. Sen funkar både jag och min man som så att när vi väl har börjat dra igång så går det lätt att göra mer. Största hindret blir om man väl sätter sig i soffan för då är det svårt att dra igång igen.

När solen var framme var det så himla fint ljus i nedervåningens badrum där jag hade ställt in en bukett med lila lövkoja. Inte nog med att de är fina, så doftar de magiskt gott också. Det känns som extra lyx att kunna ha snittblommor i badrum, och just de här blev över från en fotografering jag gjorde i veckan. Den här veckan ska jag dekorera med rosa blommor eftersom det är dags för oss att fira en treåring i huset, och hon vill gärna ha rosa blommor.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.