Cici funderar

Pausa skärm och nya små vanor

Onsdag och det är en hemmadag för mig, som i en dag jobbandes hemma. Att vara på kontoret någon dag i veckan passar mig ypperligt bra. Då får jag träffa kollegor, snacka lite på lunchen, lösa vissa frågor på stående fot och får känslan av gemenskap samtidigt som jag är produktiv vid datorn. Med det är hemma som jag redigerar som bäst helt oströd, jobbar strategier och hinner fotografera. Extra härligt med Lisa som sällskap som ser till att jag pausar från skärmen nu och då.

Förr pausade jag från skärmen genom att sätta mig med en annan skärm. Som i att jag tog en paus från redigering till att sätta mig med telefonen. Eller att jag åt lunch medan jag såg ett avsnitt i någon serie på tvn. Pauser med frisk luft och några steg i benen är avsevärt mycket hälsosammare för både min kropp och hjärna. I januari tog jag även pauser som inkluderade stretch och yogaövningar dagligen men sen kom en släng av influensa och vips så var den goda vanan borta. Varför ska det vara så svårt att börja om igen?

Jag försöker smyga in små saker som gör att jag får något hälsosammare vanor utan att det för den sakens skull är särkilt svår eller dramatiskt. Som att jag har höjt skrivbordet och tagit bort stolen så att jag bara kan stå upp och jobba vid datorn. En liten förändring som gör gott och dessutom märker jag att min hållning är avsevärt mycket bättre vid en datorn när jag inte sitter krummandes. Inga onda ryggar eller nackar önskas tack.

Dessutom har mobiltelefonens skrollande till stor del ersatts av läsning. Jisses så jag läser nu för tiden, på bekostad av min sömn. Det är alltid en avvägning när jag har lätt att fasta i saker. Det är bättre med bok än telefon, men kanske att jag sover 30 min mindre varje natt och då är det frågan om det är värt det? Frågar du mig som blir smått besatt av mina bokserier så är det givetvis det!

Igår fick jag med mig en bukett av vita fjärilsranunkel från kontoret som idag efter lunch ska fotograferas i den nya vasen på fot. Kanske att vasen inte hade mig helt såld från början men nu är jag galet förtjust i den! Varje gång den fylls med blommor blir resultatet fantastiskt. Det är något med formen som lyfter helt enkelt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.