Tips

5 bloggar jag läser just nu

Att skriva blogg är något jag började med 2004 om jag minns rätt, med det kan till och med varit tidigare än så. Det här med år och vad som hände när är inte något som är så tydligt för mig. Oavsett så tog den bloggen fart när jag började skriva om min vardag som pokerspelare och på den krokiga vägen är det. Vid 2012 tog jag en paus för att senare återuppta bloggandet kring mitt företagande som fotograf lite nu och då men det blev aldrig något kontinuerligt, och Instagram började ta mer fokus.

Just nu är bloggandet en av de roligaste sakerna jag gör under jobb-flaggan, och jag upptäcker också fler och fler bloggar att läsa. Jag tycker att det är ett roligare sätt än instagram för att följa med i någons liv eller karriär, eller lära mig saker som jag inte kunde innan. Med det skrivet så tänkte jag tipsa om 5 bloggar som jag läser just nu och letar uppdateringar på varje dag.

Rania – Grain & Fern

När jag kliver in i Ranias värld blir jag omedelbart lugn. Det är hennes bildspråk, nyanserna och värmen i bilderna, beskrivningarna av hennes dagar och utvecklandet av hennes funderingar som gör det. Rania är en arbetande fotograf som plåtar mycket av sina jobb i naturen eller med naturen som inspiration och uppmuntrar till ett liv där saker och ting inte behöver gå så snabbt och där upplevelser går före konsumtion. Hitta Rania här.

UnderbaraClara

Clara är väl Sveriges gudinna när det gäller att blogga? Har man läst bloggar någon gång sedan 2006 så har man garanterat hamnat på Claras blogg, som är Sveriges mest besökta privatblogg. Hon är verkligen helt fantastisk i att göra sin blogg till känslan av ett magasin med en mix av vardagsliv. Man vet aldrig vad man får för inlägg att läsa när man går in på hennes sida men man vet att det är inspirerande, matnyttigt, fyndigt och kurerat. Clara hittar du på underbaraclaras.se.

Ditte Svanfeldt

Ditte lärde jag känna för många herrans år sedan när jag fotograferade ett hemma-hos-reportage hos familjen. Hon är en så oerhört fin kvinna på alla sätt och vis, och kan trots allt det hon och hennes familj har gått igenom lysa med sin kärlek. Det är kärlek, sorg, stil och ett lugn hos henne. Jag älskar att hon har börjat blogga mer regelbundet nu när hon flyttat bloggen till ELLE.

Fyra årstider

Min fina vän och kollega Lotta är en flitig bloggerska som har lycktas leva på bloggandet i flera år. Hon berättar om sin vardag, trädgården, hemmet och reflektioner om hur hennes liv ställt om sig helt mot hur det såg ut för 10 år sedan. Från ett stort hem och trädgård till mindre hus vid en sjö, från att ständigt vara aktiv och driven i sitt företagande som fotograf till att tvingas bromsa i och med sin dotters leukemi (nu frisk) och en egen hjärntrötthet. Lottas värld hittar ni här.

Sandborgs Trädgårdsdagbok

Klart en man platsar in bland bloggar också, även om det övervägande är kvinnor som skriver de jag läser. Kenneth driver Sandborgs Trädgårdar där han jobbar med trädgårdstjänster, säljer fröer i sin webbutik och har ett litet trädgårdsmästeri i Stjärnhov. Han är mannen som gick från bank och finans till trädgård och växter. I hans Trädgårdsdagbok lär jag mig massvis om växter och får tips till vår framtida trädgård. Välskrivet och informativt med personlighet. Upptäck Kenneths ställe här.

4 Comments

 • Towe

  Tack för allt du och din familj delar, och alla fantastiska bilder du tar!
  Jag tycker också om bloggar mer än instagram.
  För mig är det en avkopplande stund att sitta med tekoppen och titta på mina favoriter på plattan eller datorn, istället för det snabba flödet på instagram som ibland får mig att känna att jag slösar bort min tid med konton som ploppar upp som jag inte valt.

  Dig hittade jag iofs på instagram för många år sedan genom Lotta (Fyra Årstider)
  när hon gjorde ett inlägg om när hon varit på fika hos dig 🙂
  Jag fastnade för dina bilder och ditt sätt att skriva.

  Nu följer jag både dina härliga reels på instagram och denna fina blogg 💛

  Varma hälsningar från Towe i Karlstad

  • Cecilia Möller Kirchsteiger

   Hej Towe!

   Jag är precis som du som gärna sätter mig ner med en kopp te och går igenom bloggarna och ser det som min stund. Det är i ett lugnare tempo och det känns som att inte allt bara blir en ”gröt av inspiration” som det blir på instagram. Så roligt att du hittat hit och tack för dina väldigt fina och peppande ord!

 • Ninni

  Tack för dina fina bloggtips ⭐️ Hittade själv till din blogg när du tagit så fina bilder hos Krickelins ⭐️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.