trädgård

När vårsolen värmer passar vi på

En hel dag utomhus arbetandes i trädgården samtidigt som vårsolen gassade på. En av våra skogsdungar behövde rensas på sly och grenar, vilket vi fick hjälp att lösa med familj och vänner. Vilken perfekt lördag!

Det går så himlens mycket snabbare och lättare när man är några som hugger i tillsammans. Så vi försökte ringa in gänget vi hade hos oss sist, men fick iallafall napp på en familj. Sen kom mina föräldrar förbi och Adrina fick med sig en killkompis. En total styrka på 10 personer varav två var under 7 år.

Vi börjar alltid med att se till att det finns bränsle i tanken, så först fika. Det fanns rostat bröd med pålägg för den som ätit snålt med frukost, dammsugare, morotskaka och kex. Bengt kom också förbi eftersom han kunde lukta sig till fika på 5 mils avstånd (och för att hämta några slangar).

Jag tog på mig ansvaret att plantera narcisser och tulpanlökar runt björkarna i en annan dunge än den alla plockade pinnar i. Nöjd med resultatet av mitt arbete men inser att det är ungefär 200 lökar kvar att plantera innan det är klart. Trädgårdshatten hade premiär dagen till ära och den har jag fått av bästa svärmor.

Sebastian hade tidigare i veckan gått över dungen med röj- och motorsåg, så han styrde upp gänget med plock av grenar, mindre träd och bös. Tre rundor med fullproppad kärra blev det till ristippen.

De mindre grenarna och kvistarna eldade Adrina upp i eldningstunnan, när hon inte drog ut träd till släpkärran. Hon kan också ha varit en av de som jobbade hårdast idag.

Pappa var med också och plockade i skogsdungen. Snart 70 år och hade brådis hem efter lunch för att åka på kalas med sitt gamla regemente.

Adrina hade lurat hit sin bästa killkompis som fick slita och dra grenar han också, när han inte lekte med barnen då såklart.

För det var en 6-åring som fick en ny idol idag.

Till lunch höll vi det enkelt. Pyttipanna som stektes upp på muurikka.

Enkelt men himlens gott när man varit ute och jobbat en hel förmiddag. Till pyttipannan fanns bearnaisesås, rödbetor och ketchup för den som ville ha tillbehör.

Min mamma var barnvakt och tillsammans med Elsie plockades kottar att lägga i våra stora krukor när det är dags att plantera i dem.

Stort tack alla som varit med och såklart till familjen M också, som var med hela dagen och bland annat körde till ristippen och släpade grenar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.