inspiration

Tv-program för husinspiration

Vi efterforskar på internet, skissar på rumslösningar, letar bilder på både Instagram och Pinterest, och på kvällarna tittar vi på tv-program inom hem och trädgård. Vi samlar på oss inspiration för att tillslut kunna koka ihop det till något som passar just oss, vår livsstil och vår smak. Tre svenska tv-program gillar vi lite extra och det är Trädgårdstider, Husdrömmar och Sommar med Ernst.

Trädgårdstider går på SVT1 tisdagar kl 20.00, men vi kikar efteråt på SVTplay. Det här är ett program som vi började följa i år och inte har tittat på innan. Vilket snyggt program det är! Från årets säsong tänker vi att något liknande den asiatiska trädgården skulle passa i den del av trädgården som vi kommer låta vara skog. Men generellt väcker programmet mycket trädgårdslust och vi antecknar en hel del till vårt inspirationsarkiv. Dessutom är Pernilla Månsson Colt helt underbar som programledare. Hon imponerar verkligen med sitt lugn, karisma, humor och skärpa.

Husdrömmar är väl ett givet val av program när man står i startgroparna att bygga ett nytt hus? I varje avsnitt får man följa en familj som valt att helrenovera eller bygga ett nytt hus, oftast från början till slut. Det är kul att få se de olika stilarna på hus och inredningsval, men också få följa hur resan påvekar relationerna och vad som är svårt. Vi ser det som research inför vårt egna bygge, och att det kanske kan hjälpa oss att undvika några framtida fallgropar. Säsongen är slut för i år, men avsnitten går att se på SVTplay. Där har de även öppnat upp så att man kan se alla avsnitt som gått sedan 2014. Något jag (Cici) upptäckte just nu och inser genast att min sömn kommer få ge vika för Husdrömmar i natt…

Det går inte att göra en lista på inspirerande svenska tv-program för hem och trädgård utan att nämna Sommar med Ernst. Han skapar så himla vackra hem med en bra fingertoppskänsla gällande stil och färgval. Och jag älskar det Ernst skapar; Sebastian har ju blivit rätt bra ändå. Visst ni att vi har Ernst att tacka för att vi är ett par i dag?

Jag har fotograferat Sommar med Ernst sedan 2013 och har därför varit inne i varje hem som varit med i programmet sedan dess. Tro mig; Det är precis så fint och drömigt som det ser ut på tv.

Tycker du vi har missat något program?
Tipsa oss!

4 Comments

 • Karin

  Är ju inget svenskt program! Men det går nästan inte att lista program utan att ta upp Grand designs! Är ju så fantastiskt härligt att följa alla dessa projekt. Många har ju några år på nacken, men ändå intressant att kika på! ☺️

  • Cecilia Möller

   Åh, jag fick ett tips om det på Facebook också. Men jag är samtidigt lite rädd för att börja kika på program som har för många säsonger. Vet hur lätt jag blir uppslukad och tiden (samt sömn) försvinner snabbt. Kanske att vi kollar några program i helgen ändå. För att känna lite på det 😉

 • Pia Jonsson

  ’Trädgårdsmästarna på 7:an’.
  Onsdagar tror jag, småtrevligt program från trädgårdslandet nr 1: England!?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.