budget

Svar från banken

De flesta har haft semester i sommar, men inte vår bankkvinna. I mitten av juli fick vi ett mejl från henne där vi fick svar om vi fick låna pengar till huset eller inte…

Det hade varit ett abrupt och tråkigt slut på den här sagan om vi nu INTE skulle få låna pengar till huset. Som ni kanske misstänker är så inte fallet. Banken har tillsammans med en värderingsman gått igenom ritningar och kikat på att det faktiska priset för huset, garage och tomt är rimligt och minst har det värdet vi får betala för det.

Egentligen fungerar det som när man ansöker om bolån till ett hus på marknaden. Det vill säga att banken värderar det utifrån marknaden och beviljar lån som är rimliga och säkra. När vårt hus sedan står på plats kommer de att göra en ny värdering av huset, men det de kan säga just nu är att det är grönt ljus för att bygga huset och få bolån. WOHO! Check på det och vidare i processen går vi.

Imorgon ska Sebastian på möte med husföretaget och planera/rita garage. Han har en dröm om ett 4-bilsgarage och jag har inte mandat att neka. Såklart kommer det också bero på vad det kostar. Vi får se om det blir utrymme för två eller fyra bilar efter mötet.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.