Event,  Okategoriserade

Tisdagsmiddag med guldkant

Så härligt att få bjuda in till middag en helt vanlig tisdag. Oftast är det ju helgerna som är mest uppbokade med sociala tillställningar, så med mina ”hemmafruar” bokades således en vanlig dag mitt i veckan för middag. Vi har sedan tidigare setts en gång i månaden hos varandra på frukost och senare sopplunch. Nu i sommar är temat Sommarkvällar då även våra män får vara med om det har möjlighet.

Strax innan våra gäster kom var maten redan förberedd så långt den kunde. Potatisarna som till huvudrätten skulle bli smashade och gå en sväng i ugnen med olivolja, salt, peppar och parmesan var redan kokade och väntade på plåten. Tomaterna och lantbrödet som skulle utgöra en del av Panzanella stod också framme på bänken.

Bordet hade jag dekorerat med blommor jag hittat i trädgården och skogen, och kuverten var med porslin och servett från Ernst Form, medan servettringarna var från FatJosieKeramik.

En omedveten matchning av två tredjedelar av oss som deltog. Ljusblått var tydligen grejen…

…men det hade inte jag och Evaá fått veta så vi var färgglada i andra färger.

Vi drack bubbel och åt lite snittar ute i den ljumna kvällen. Helt ärligt att vi bor i Sverige och får en så härlig temperatur i mitten av juni.

Vi bjöd våra gäster på Crème Ninon till förrätt, grillad flankstek med panzanella, smashade potatisar och tomatsås till huvudrätt, och till efterrätt citron- och basilikamarinerade jordgubbar med vaniljglass.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.