badrum,  inredning,  inspiration

Stora badrummet på övervåningen

Planeringen kring husets inredning går sakta framåt medan vi letar inspiration, tar in offerter och försöker hitta smarta lösningar. Badrummet på övervåningen som kommer vara familjens privata har jag börjat sätta tänderna i nu. Vi vill att det ska kännas mer som ett rum än ett våtutrymme. Att det har en ombonad och lyxigt känsla samtidigt som det håller den skandinaviska stilen.

En planlösning på rummet ser ni ovan, där badkaret blir smycket blicken möts av när man kliver in i rummet. Badkaret är placerat under ett fönster med utsikt över Östgötaslätten, och där planerar jag att spendera många timmar i framtiden. Till vänster om badkaret är en vägg med inbyggd hylla för snygga prylar, och på andra sidan om den en dusch i generös storlek med sittbänk, inbyggd flaskhylla och glasdörr. Direkt till vänster om ingången till rummet står ett antikt vitrinskåp i trä för förvaring av handdukar. Den högra väggen kommer ha en vägghängd toalett och således en inbyggd hylla som går över hela den kortsidan. Där har vi också ett tvättställ med dubbla handfat och ovanför en stor eller två avlånga speglar.

Vi älskar Kvänums tvättställ med det dubbla handfatet och öppna hyllan under. Det känns lite lyxigare och framförallt luftigare när tvättstället inte har lådor eller skåp under. Vi tänker att förvaringen vi har i det framtida vitrinskåpet ska räcka åt oss, med varsin snygg korg under handfatet för vardagsgrejer. Vi funderar också på att ha ett enkelt, smalt högskåp till höger om tvättstället och flytta tvättstället lite mer mot toaletten. Men hur det blir i slutänden får vi se.

Metrokaklet som ses i badrummet som Carina Olander fotograferat hos Villa Strömfors (älskar den inredda känslan på badrummet!) och som Kvänum har i bilden ovan är också något vi vill ha. Men inte på hela väggen, utan lika högt upp som den inbyggda hyllan blir vid tvättstället. Resten av väggen tänkte vi måla i någon härlig (kalk?-) färg och inreda med tavlor. Duschens väggar kommer ha metrokakel på hela våtutrymmets väggar.

Golvet tänker vi blir i grå granitkeramik från Bricmate. När vi besökte deras showroom föll vi för deras Norrvange Grey, och fungerar på att använda det till nedervåningens badrum också. Men mer om planskiss och inredning till det badrummet får jag göra ett separat inlägg om.

Badkaret kommer vara där jag tar en paus från omvärlden och försjunker ner i min egna värld. Jag vill att det ska vara bekvämt och rymligt, men inte så stort att det tar en evighet att fylla. Scarlett från Svedbergs ser vackert ut, men jag skulle behöva provligga i det innan jag vet säkert. Att försöka hitta ett badkarl som Sebastian skulle få plats bekvämt i blir bara en jättedyr historia. Han får njuta av den stora duschen istället. Där vill vi helst ha en inbyggd dusch och har kikat på Tapwell som val både till dusch och tvättställsblandare.

Vad tror ni? Kan det inte bli hur bra som helst?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.