inspiration,  utflykt

Inredningsinspiration – Villa Strömsfors

Jag vill bjuda på inredningsinspiration från vackra Villa Strömsfors i Västergötland som med sin art deco-stil i ett sekelskifteshus absolut inspirerande mig. Nu är inte jag någon som lever i ett hem med mönstrade väggar, men det är något av det vackraste jag vet. Anledningen till att jag besökte Villa Strömsfors kan ni läsa mer om här. Nu kastar vi oss in i huset!

Hallen man möts av när man kliver in i villan går inte av för hackor, och inte sällskapsytorna heller. Sekelskiftesvillan är från 1908 och har idag nio sovrum som alla är individuellt inredda.

Här blandas mönster på tapeterna med stuckatur och struktur, samtidigt som inredningen är en mix av nya klassiker och gamla fynd.

Det finns så många små hörn i Villa Strömsfors dit man kan dra sig undan om man vill vara lite med avsides. Det här gör det till ett perfekt ställe för en workshop, som den jag var på i regi av Katrin Bååth.

Självklart finns det även en bar, men det var inte öppen när vi var där. Vi serverade oss själva vin istället. Visst är det häftigt hur de har hängt upp lamporna ovanför bardisken?

Så in till några av sovrummen som alla stack ut på sitt sätt, men gemensamt för de alla var att de var att de var tilltagna i storlek. Jag vill påstå att alla sovrum kändes lyxiga, ombonade, och inspirerande.

Om ni känner igen några av miljöerna på mina bilder så beror det på att villan används till en hel del fotograferingar av företag och magasin.

Hur vackert badrum? Och så himla fint med skuggspelet på väggen från fönstret. Den gröna väggen och den vita bröstpanelen påminner lite om hur vi valde att inreda vår gäst-WC.

Mitt rum blev det blå rummet.

Jag ta mig tusan älskar det mörka badrummet som har en energi som kändes speciell. Speciell på ett bra sätt då alltså. Alla detaljer känns så utvalda och omsorgsfullt placerade.

Låt mig också visa er poolområdet. Vi följer pilen och sticker dit.

I varmt motljus känns det oemotståndligt att sätta sig på en av stolarna ett tag och vända ansiktet mot solen.

De orangea parasollerna passar in så perfekt och gör att det känns som att man har lämnat Sverige och hamnat i Sydeuropa. Det känns som en perfekt kuliss till en film som innehåller minst ett mord. Kanske är det den boken man ska skriva härnäst.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.