familjeliv

Midsommar i miniformat

Elsies första midsommar firades i miniformat med familjen. Det stora midsommarfirandet hos familjevänner som är tradition för Sebastian får vänta en sommar till. Nästa år kan vi förhoppningsvis återigen ses i större skara, och då blir det blommor i håret för alla och dans kring en midsommarstång.

Uppklädda och ätandes skulle vi kunna kortfatta gårdagen. Adrina cyklade till och med till mormor och morfar sent kvällen innan för att ta fram sin midsommarklänning som låg undanstoppad med sommarkläderna på vinden. Innan vi flyttar till huset är det här med förvaring lite av ett problem för oss, men vi får tacksamt låna plats hos mina föräldrar och de bor bara 300m bort. Det är ofta vi pratar om vilken tur och lyx det är att ha föräldrar nära.

”Ingen midsommar utan Herrgårdstårta” deklamerade Sebastian och självklart skulle vi fika med just den tårtan igår. Vi hann även med att inmundiga smörrebröd, hemmagjord sushi och ostkaka som svaldes ned med champagne, kaffe, te och cider. Ingen traditionell midsommarbuffé utan en minivariant som passade oss utmärkt.

Smörrebröd med sillröra för de som ville ha sill, och med lyxost och skinka för de andra. Enkelt och precis lagom efter att ha ätit ordentligt med tårta någon timme tidigare.

Adrina stod över blomsterkrans i år, så det var bara Elsie som hade blommor i håret. Bunden av hallonrosor och kirchkålsblom. Hur söt? En riktig midsommardröm!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.