fotografering,  markarbete

Husgjutning filmad med time lapse-kamera

För er som följer vårt husbygge på Instagram kommer inte det här som någon överraskning men vi har inhandlat en time lapse-kamera för att kunna dokumentera bygget på ytterligare ett sätt. Jag hade en ursprungstanke om att vi kanske skulle ha två för att fånga processen från två håll, men någon måtta får det vara på det tekniska och hur mycket jag får spendera på det.

Valet om kamera föll på Brinno TLC2000 (i ett bundle pack; BCC2000). Den tar HDR-bilder i full HD och har en uppskattad batteritid på 80 dagar med 5 minuters intervall, med andra ord en kamera som med råge kommer klara det vi vill. Kameran har en enkel meny och när man tar ut minneskortet har kameran redan gjort en time lapse av bilderna den tagit. Så det är bara att smacka upp kameran med rätt datum- och tidsintervall inställt, och sedan ta hem fångsten i en video direkt in till datorn. Enklare kan det inte bli kan man tänka, men jag misslyckades ändå på första försöket.

Ja, mitt misslyckande var litet men avgörande. Jag hade ställt in allt rätt i kameran och trodde att det räckte, men jag glömde sätta igång inställningarna med att trycka på avtryckaren. Tur då att vi testade kameran dagen innan gjutningen av plattorna, för det var ett tomt minneskort vi plockade ner.

Min bror har hjälpt oss sätta upp och ta ner kameran i en av björkarna med assistans av Sebastian och min pappa. Att rikta in kameran rätt är något av en höftning. Här hade det varit optimalt hade varit att kunna se vad kameran ser i en app för att kunna göra en bättre och säkrare positionering. Vi lyckades fånga arbetsplatsen rätt bra och resultatet ser ni nedan. Videon är stabiliserad eftersom den satt på ett träd en blåsig dag, annars har jag inte rört den redigeringsmässigt alls. Ganska bra eller hur? Om någon skulle vilja hyra kameran för en liten peng så finns den tillgänglig.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.