hus

Husmontering dag 2

Tidigt på onsdagen var vi på plats igen, och den här dagen välkomnades vi av en daggfuktig och solig morgon. Sebastian och jag var euforiska över den vackra morgonen och det slog oss att det är här vi kommer vakna upp till dessa solkyssta mornar nästa sommar.

Dagens plan var att få ovanvåningen, garaget och taken på plats. En ambitiös plan där allt hanns med förutom taken. Är det inte ganska typiskt att det varit torrt i flera veckor och så blir det regn veckan vi ska smacka upp huset? Nåväl, det är vad det är och det är inte som om det aldrig satts upp hus i regn tidigare.

Vi som åkte ut till tomten på morgonen var jag, Sebastian och min pappa, det vill säga produktionsteamet. Min pappa lyckades den här dagen krascha sin drönare i en björktopp efter att ha gjort en överflygning enligt mina instruktioner. Ja, jag sa inte till honom att krascha men jag måste medge att det blev en dramatisk och komisk film av det. Det bästa av allt är ändå att drönare klarade sig fin fint med bara några små märken på karossen.

Medan min pappa försökte filma enligt mina instruktioner så filmade Sebastian mest potatisfältet som han blev väldigt betagen av. Han filmade alltså potatisfältet med drönaren med flit och så pass mycket att minneskortet snabbt blev fullt.

Garaget var det som monterades först och det gick fort. På bara någon timme stod det där med både väggar och takstolar. Detta var efter att Sebastian hade slangat bort vattnet som stod på garageplattan efter nattens regn. Vi har såklart avloppsbrunnar i garaget, men vi har inte avloppet klart än vilket innebär att brunnarna är pluggade och vattnet inte kan rinna någonstans. Tur att min man kan det här med att slanga vätska, hur han har lärt sig det låter jag vara osagt.

Ena kortsidan på garaget väntar på sin panel eftersom den tog slut på fabriken. De kommer med andra ord få spika fast den panelen på plats och det är inget som spelar oss någon större roll så länge den finns där när vi flyttar in.

När garaget var upp var det dags för huset att få en våning till. Det är sannerligen inte något litet och lågt hus vi bygger, men samtidigt passar det in perfekt i björkdungen. Det tar liksom för sig men utan att vara vräkigt.

Kranen då, en häftig sak. Kranföraren Mattias berättade att den kan sträcka sig ut till en längd på 32 m och i det läget kan den ta en vikt på 960 kg. Tänk vilket hjälpmedel den är och hur mycket tid och framförallt kraft den sparar.

Drönarfotograferna var på plats hela dagen även idag, från 06.45 till ca 16.00. Väl värda varsin take-away från vår lokala restaurang i Mantorp.

Montörerna jobbade på lika bra idag som igår. Vi fick se huset växa på plats och det är så knäppt att tänka att vi ska bo där om drygt en månad. Att vår framtid är där och hur galet det är att vi kommer få bo så fint.

Dagen lockade en hel del vänner som kom förbi för att spana in bygget, så som min gudson och ”fruga” som ni ser på bilderna ovan. Några grannar kom också förbi och var nyfikna. Vi har hört att det har blivit ett populärt promenadstråk att gå förbi vår tomt, något som vi också kunde se när vi vittjade vår time lapse-kamera som suttit uppe i flera dagar och fotograferat bygget…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.