familjeliv

Lära småbarn att läsa

Inleder veckan med en dag av VAB, fast med en pigg och glad liten tjej som får gå tillbaka till förskolan först imorgon tisdag. I helgen har vi med andra ord varit hemma och isolerade från sociala kontakter och sammanhang för att inte smitta. Tråkigt kan tyckas, men jisses så mycket vi har hunnit med!

Eftersom varken jag eller Sebastian varit sjuka och Elsie bara var sjuk på lördagsförmiddagen har vi hunnit med tvätt, städning, bunkra upp med lagade maträtter för veckan, rensa i några lådor, jobba (admin för Sebastian och jag har plåtat några produkter) och bara ta det lugnt mellan varven och leka med Elsie. Så himla mysig helg ändå! Samtidigt är det speciellt att leva med väntan på att man kanske blivit smittad själv.

Igår kväll fick jag för mig att jag ska börja lära Elsie att läsa. Såg en himla inspirerande video på YouTube om hur man lär småbarn att läsa på ett lekfullt och enkelt sätt, du kan se den här. Han som har den YouTube-kanalen ”Toddlers Can Read” är helt fantastisk, kolla fler av hans videos. Direkt efteråt skrev jag ut och laminerade bokstavskort, och innan frukost idag började vi öva på två ljud, Ss och Ee. Målet är att hon ska kunna läsa högt på julklapparna till julen 2024. Orimligt? Kanske, men vi får se hur det går.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.