inspiration

Två sociala events på en torsdag

Att få bli bortbjuden på mat och tillställning två gånger på en dag hör inte till vanligheterna. Kreativ sopplunch stod först på schemat efter att jag hade suttit och jobbat några timmar vid datorn. Maja hade bjudit in till lunch hos Open New Doors i Sya för att sedan forsla oss vidare till hennes hem bara några hundra meter därifrån på kaffe och kaka. Jag hade med mig en bukett med lila anemoner till Maja som slog ut från knopp till full blom på noll tid i solen. Anemonerna då alltså, inte Maja. Maja blommar alltid för fullt i sin energi.

Eftersom vi har just sopplunch som tema blev det att mumsa på god broccolisoppa med surdegsbröd som var sådär nästan löjligt gott.

Bara några hundra meter bort ligger Sya Gård, där Maja bor. Hon hade dukat upp för fika i ”det lila rummet” som är som en glasveranda som vätter mot baksidan med utsikt över svartån. Hur välmatchat blev det inte med blommorna jag gav?

Här satt vi fyra (Evaá, Maja, Annelie och jag) och smakade på godbitar från Open New Doors medan vi sippade på te och kaffe och pratade om högt och lågt. Det skrattades så att tårarna sprutade.

Efter ett stopp hemma för att se till att barn fick i sig mat och jag fick på mig andra kläder och mer piff, åkte jag in mot Linköping på kvällen. Jag och Annelie var inbjudna till en tillställning på nyöppnade inredning- och lifestylebutiken TREND. som ligger i Ikano-området i Linköping. Bildkavalkad kommer här med bilder fotograferade med min iPhone.

En jättefin butik som absolut är värt ett besök! Den perfekta presentbutiken eller om man vill unna sig något till sig själv och hemmet. Älskar att man inte alltid behöver åka in till stan för att hitta små godbitar. Jag lyckades också fånga mig själv på bild i en spegel, med scarf och allt!

Så kul att få gå på event med Annelie som jag också har börjat några små jobb med. Hela hon är en inspiration.

Vi fick sitta ner till en middag med fyra rätter lagade på en Ofyr, vilket är en himla elegant vedeldad grill. Det var så gott, så gott och hela tillställningen kändes så generös. Vi var en mindre skara om sju inbjudna gäster och det var helt perfekt! Jag hann prata med alla och när vi satt ner på middagen kunde samtal höras och gå över hela bordet.

Jag krossade absolut ett ”okrossbart” glas. Men med mening för att se hur mycket kraft och i vilken vinkel man var tvungen att slå för att det skulle gå sönder. Till höger ser ni en av rätterna, taco med röding och fläsksida. Kanske egentligen den minst vackra rätten men konstigt nog ändå den jag väljer att visa upp.

Butikschefen Malin till vänster och ägaren Cissi till höger. Ambitiösa och fina brudar!

En generös goodiebag fick vi när vi gick hem, och det blev en hel del shopping för många. Jag nöjde mig med en burk av en absolut favorit; passionsfruktssylt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.