avstyckning,  hus

Adressen och namnet på huset blir…

För några månader frågade jag byggnadskontoret i Mjölby om vi kunde önska vår egna adress istället för att bli tilldelade en. Där vi har styckat av och köpt vår tomt är det nämligen inte gator som gäller (så mycket på landet är det) utan alla hus har egna namn. Det kändes ganska självklart att huset på något sätt skulle heta något som har med björkarna att göra.

Vi har fått vänta sedan augusti och jag har tjatat kanske tre gånger men nu är det klart! Adressen och huset kommer heta vårt förstahandsval Björklyckan! WOHO! Ett ganska självklart namn ändå tycker ni inte? ”Lycka” betyder täppa och det är ju just i en ”björktäppa” som huset står. Dessutom är det ju här vi bygger vår framtida dröm och såklart vill vi att det ska vara en lycka.

Vi firade namnet med en prinsesstårta. Ni som är uppmärksamma kanske också lade märke till att byggnadsställningen från huset är borta på första bilden i inlägget? Det hände så sent som igår när de sista plankorna på fasaden spikades på plats. Brist på virke har gjort att det dröjt längre än normalt, och vi ville ha plankor i full längd på övervåningens gavlar. Väldigt kul att kunna se huset utan en massa metallrör som täcker fasaden. Bara entrén som saknas utvändigt på huset nu.

Vad är näst på tur då? Ventilationen kom på plats den här veckan och på måndag kommer elektrikern för att dra elen i huset, golvvärmen på övervåningen ska dras i närtid, vatten och avlopp ska dras till övervåningen och sedan är det dags att börja stänga igen väggarna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.