inspiration

Workshop i lera med FatJosie

Vilken lyx det är att ha drivna människor i sin närhet, och kanske framför allt kvinnor. Så himla härligt det är att se vänner hitta det de brinner för och kasta sig in i det. Underbart att se hur allt bara klaffar och blir bättre än de hade hoppats. I lördags var jag på en keramik-workshop som min vän Josephine Diffner (FatJosie) höll i tillsammans med Alexandra Thell (Fiestad Farm) som stod för lokal och mat i sitt nyöppnande B&B.

På tidiga eftermiddagen sågs vi på Fiestad Farm B&B, sex deltagare (mig själv inräknad), Josephine och Alexandra. Vi började med en kort presentationsrunda och därefter ett kort intro av leran och tips på vad vi kunde skapa. Josephine tyckte att vi skulle sätta igång och skapa istället för att sitta och lyssna på henne i en evighet, och istället fråga när vi behövde tips och hjälp.

Fiestad Farm är en dröm som blivit verklig av Alexandra Thell (till höger i bild). Hon öppnade för sina första gäster nu i slutet av sommaren och har tre sovrum som alla är inredda i sin egna stil och ett tillhörande stort kök med flera små matgrupper. Det finns även 10 hästboxar så även fyrfotade vänner är välkomna. Kul att hon också kan husera workshops.

På workshopen satt vi två och två vid bord som var uppdukade med spånskivor, verktyg och naturmaterial i form av växter som vi kunde trycka i leran för att skapa mönster. Vi kunde välja mellan tre olika typer av leror och jag valde att jobba med samma lera till alla min alster eftersom jag vill att de ska matcha snyggt tillsammans. Det blev en lavalera som är prickig när den är bränd, och samtliga kommer vitlaseras. Hela tre fat och två skålar lyckades jag skapa under de timmar vi satt där.

Vi arbetade med leran mellan kl 15.00-19.30 och efter någon timme kom Alexandra och hennes äldsta dotter Tova och serverade lyxig gofika med frallor, kokostoppar, kolasnittar och äppelkaka. Så himla gott!

Josephine stod på benen mest hela tiden och fick svara på frågor, ge tips och hjälpa till med lösningar. Det var så himla kul att få skapa med händerna! När vi var som mest inne i vår egna lilla lugna ler-värld gled plötsligt en Jaguar upp på grusvägen. Ut hoppar ingen mindre än Carola! Väldigt oväntat och bisarrt. Den harmoniska bubblan vi hade skapat blev snabbt något helt annat.

Carola hade svängt av för att ta en Instagram-bild innan hon kom fram till Himmelsby spa där hon skulle fira sin syster. När hon svängde av kom hon fram till Fiestad och stannade till för att fotografera, little did she know att vi satt där på vår workshop. Jag och Josephine gick ut för att fråga om hon kommit fel, vilket resulterade i att hon kom in och kikade på vad vi gjorde och fick en rundtur av huset och gården med Alexandra. Ett himla roligt mervärde till lördagen.

När solen gått ner och månen stod halv på himlen var det dags att avsluta och lämna B&B för middag i stora husets matsal. Vi bjöds på flertalet vegetariska rätter, och det avslutade med en mumsig äppeldessert. Fy tusan vilken fin och skapande lördag med spännande kvinnor. Om ni har chansen att gå när de arrangerar workshopen igen (i början av 2022) så ta den!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.