barnrum,  inredning

Tonårsrum – Moodboard

Vi pratar om flytten till nya huset nästan varje dag. Med stora dottern Adrina pratar vi om hennes rum, anslutande klädkammare och gästtoaletten som mest kommer vara hennes. Till sitt nya rum vill Adrina ha det mer sobert i neutrala nyanser med bas i beige. Snyggt tänker jag tillsammans med trä, mörkare detaljer och några få inslag av dovt rosa.

Hon har landat i färgen ”Blek Sand” från Jotun, som kommer kännas varm och mild i hennes rum som har fönster både mot söder och väst. Beigea sängkläder i linne har hon fått sedan tidigare av bonusfarmor och -farfar, ett rottingskåp ”Stockholm 2017” från IKEA som vi idag har två av i vardagsrummet kommer få flytta in i hennes rum, hennes skrivbord från Hübsch flyttar med, och vaser och doftljus från Ernst Form har jag beställt. Kuddarna i moodboarden ovan är alla tre från HM Home och någon ny kudde kommer det att bli även om vi ska försöka använda oss av kuddar vi redan har som passar in i färgskalan. På ena väggen i hennes rum vill hon ha en tavelvägg och det snor jag lätt ihop. En av fördelarna med att ha en fotograf till mamma. Tavlan att utgå ifrån är en av Sarah Bahbah fotografier från serien ”Dear Love”.

Det är med andra ord inte jättemycket vi behöver handla för att få rummet precis som Adrina vill ha det, eftersom jag har utgått från vad vi har när jag gjort moodboardet. Hela rummet kommer upplevas mer vuxet och ha ett mjukt lugn i skandinavisk känsla.

Rummets klädkammare är 2,5 kvm och kommer ha någon typ av öppen klädförvaring med låga byråer/lådor. Jag tänker att det naturliga borde vara att låta väggarna gå i ”Blek Sand” även här, håller ni med eller ska vi låta det målas vitt?

Här nedan ser ni hur hennes rum ser ut i radhuset där vi bor nu, där vi inspirerandes av Hotel Pigalles Suite Belle. Det nya rummet kommer vara ungefär dubbelt så stort, och väldigt mycket mindre färgglatt

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.