hus,  problem

Knappast en spikrak väg

Det är inte riktigt så att allt flyter på utan några som helst bekymmer, det är bara svårt att uppdatera om alla smågrejer som vi fattar beslut om och löser. Senast igår var en problemdag, och vi kan inte annat än tacka vår hjälte och dagliga kontrollant Bengt som fick lägga hela sin eftermiddag på att felsöka ett elproblem.

Igår var VVSaren på plats för att sätta på nedervåningens golvvärme med en cirkulationspump med värmare, samt förbereda för att dra golvvärme och rör till övervåningen. Vår projektledare hörde av sig till oss vid lunch om att det var strul med elen. Med Sebastian på jobbet var det bara för mig och Elsie att snabbt sätta oss i bilen och åka till bygget för att möta upp Bengt som också plötsligt fått kasta sig iväg.

Väl på plats började vi med att jag gick igenom alla rör till övervåningen med VVSaren och det slutade i att vi flyttade på våra duschblandare. Innan igår hade vi placerat de på väggen längst in i duscharna utan att tänka på att det blir svårt att sätta på duschen utan att bli helt blöt själv. Nu sitter de istället på sidoväggen så man kan sticka in en arm och sätta på duschen. Självklart när man tänker på det, men svårt att komma på när man ritar layouten på badrummen själv. Nu kommer det dock bli toppen! Och gissa vem vi kan tacka för det? Jo Bengt.

Sen var det problemet då; elen. Vår 3-fasare slog av när VVSaren satte igång cirkulationspumpen. Märkligt, och det gjorde såklart saker och ting komplicerat. Bengt var på plats och felsökte elen hela eftermiddagen och efter några timmar hittade han felet. 3-fasen var inte ordentligt inkopplad och hade smält. Det kunde ha gått riktigt illa, men som tur var blev inget annat skadat. Nu sitter det en ny 3-fas handske på plats och allt fungerar perfekt! Tack Bengt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.