familjeliv

Julafton 2021

Tänk att få uppleva livets första julafton 2021. Elsie fick en toppenstart på sin första julafton, och med hjälp av sin pappa en flygande också. Hon gav oss nämligen en väldigt fin julklapp genom att sova sin bästa natt någonsin med bara ett uppvak. Det betyder förvisso inte att jag sov så bra ändå, eftersom jag låg orolig för om ungen levde eller inte. Att gå från mellan tre till fyra uppvak till ett bara sådär.

Efter negativa covid-test som vi tog för säkerhetsskull var vi redo att ta oss an dagen med nära och kära.

I juligt röd klänning var yngsta dottern en utvilad liten solstråle som var redo för lunch. Hon gick loss med sin enda tand på en valnöt, medan vi andra fick ett gott julbord. Lunchen avslutades med Ris à la Malta à la Möller med jordgubbskompott. Hemligheten där? Pama Minutris.

Bästa julklappen enligt Elsie verkar onekligen ha varit gungfåret som hon fick av sin farbror med familj. En annan favoritklapp var den lilla sengångaren hon fick av sin storasyster kvällen innan. Anledningen till att hon fick den dagen innan var helt enkelt för att Adrina inte kunde hålla sig och ville ge den inför julafton. Adrina firar alltid sin julaftonsmorgon och -lunch med sin pappa och ansluter till oss när Kalle Anka börjar.

Till Kalle Anka möttes vi upp hemma hos mina föräldrar och firade kvällen med dem och min bror och brorsdotter. Nu hade solen gått ned för ett tag sedan, och kameran fick mest vila men någon bild på julklappsutdelningen tog jag ändå som ni kan se. Många paket skulle lämnas ut, och det tog sin lilla tid eftersom vi i vår familj bara öppnar ett paket åt gången. Tomten kom också och knackade på för att överlämna en säck med några klappar. Elsie såg inte tomten eftersom hon var upptagen med att gå 24 steg i ett svep utan att falla. Nu börjar det lossna!

När det var dags för yngsta familjemedlemmen att sova tackade vi för oss och gick hem. Adrina hoppade i mjukiskläder och sina nya tofflor direkt för att sätta igång med en annan julklapp, Needle Punching. Sebastian och jag gjorde henne sällskap framför filmen ”Ron rör om”, men jag avvek efter en stund för att lägga mig i sängen. Trött efter en väldigt lyckad julafton.

Så, vad fick jag för fint i julklapp? En hel del faktiskt men julklappen jag blev mest förvånad över är den nedan. Sebastian och jag hade bestämt att vi inte skulle köpa varandra något speciellt utan att typ en bok skulle blir bra. Nu höll ingen av oss till den regeln men Sebastian gjorde en rolig grej av det. Han slog nämligen in mitt Hermès-paket i en annan kartong, och slog sedan in den med papper från Akademibokhandeln för att jag skulle tro att det var en bok. Så glad för mitt Kelly-bälte som jag suktat efter ett bra tag. Klassiskt, elegant och väldigt användbart!

Hoppas ni också har haft en fin julafton, och att den blev precis så som ni önskade.

GOD JUL!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.