familjeliv

Eftermiddag i nerförsbacke

Jag har slagit mig ner framför stora datorn på kontoret med en kopp hett grönt te framför mig på skrivbordet. ”Mosebacke” heter sorten. Elsie sover sin ”mitt-på-dagen-lur”, Adrina och en kompis värmer pizza till lunch, och Sebastian installerar något till bergvärmepumpen. Jag tänkte skriva ett långt inlägg om torsdagskvällen när jag blev invald som ledamot i Cajsa Warg Akademin, men jag känner mig mer vardagsbetraktande idag. Det mastigare inlägget från den kvällen får helt enkelt vänta tills imorgon.

Om exakt 45 minuter behöver jag stå i köket och börja göra scones så att de är i perfekt temperatur när vi ska servera våra eftermiddagsgäster på fika. Scones, smör, ost, marmelader, melon och lite chips blir en bra fika där alla kan hitta något de gillar. Innan dess behöver jag också duscha och ”mumma till mig”. Mjukiskläder med frukostfläckar är inget jag brukar välkomna hem gäster i.

Vår lördag har börjat ovanligt fin och energifylld. Både jag och Sebastian har börjat ta vår sömn på större allvar, eftersom Elsie inte respekterar den (hon vaknar fortfarande mycket på natten och vill gå upp redan vid 05). Även om det var fredag igår så låg vi i sängen och läste redan innan 22. Tack vare det beslutet kunde vi vakna mer utvilade idag och redan innan lunch kryssat en hel del på vår lista: Påskpysslat, hämtat in påskris, planterat dussinet dahlialökar i påsar med jord, installerat något i teknikrummet och handlat mat. När förmiddag är så pass produktiv kan eftermiddagen och kvällen bara vara en nerförsbacke där allt vi hinner med är en bonus.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.