Recept

Årets pepparkakshus

Hur årets pepparkakshus skulle se ut kändes givet. Björklyckan såklart! Med farstukvist och rykande skorsten står huset nu i kökets bokhylla och lyser varmt från ljusslingan som ligger däri. Man behöver inte titta så noga på tekniken utan mer se till det faktum att det faktiskt utfördes.

Med ritningarna till huset utskrivna i A3 såg jag att det skulle bli ett alldeles för pluttigt hus, så jag tog måtten gånger 1,5. Perfekt storlek! Tur också att vårt hus har en fasad i järnvitriol som blir lite ojämn, eftersom bränningen av delarna blev ojämna också. I fönstren är det glas av gelatinblad och i år blev det inga spröjs i dem, något jag kan förbättra till 2022. Överhuvudtaget så behöver jag förbättra min teknik med kristyren som blev för rinnig och en pip som var lite för stor. Bättre finlir nästa år helt enkelt. Mallarna ligger nu i en plastficka i huspärmen.

Nästa år får garaget vara med också, och året därpå hoppas jag att vi ”måste” bygga på orangeriet på pepparkakshuset. Helt enkelt ett projekt som växer med huset. Har ni styrt upp något pepparkakshus?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.