hus,  problem

Status för huset – februari

Det närmar sig inflyttning men vi är inte riktigt så nära som vi hade önskat. Det första datumet vi fick för slutbesiktning var den tredje februari, alltså om två dagar, men det kommer inte hända. Ett nytt datum är satt till fredagen den 25e februari så vi får se om de hinner bli klara med allt tills dess. Vi hoppas! Det skulle vara underbart om vi kunde flytta in i mitten av mars som senast och få uppleva våren i huset.

Som vi skrivit om tidigare har det varit strul med bergvärmepumparna från NIBE, men vi har hittat en lösning där vi tar den tidigare modellen F1255 istället för S-modellen eftersom vår projektledare har hittat en F1255 åt oss. Det är samma komponenter som i S-modellen men utan wifi och touchscreen, något vi kan leva utan. F-modellen kommer dock kopplas upp till nätverket via fiber, så vi kommer kunna ha koll på den med mobilerna ändå. Så skönt att ha hittat en lösning med bergvärmepumpen så att inte det stoppar en inflyttning.

Även om vi inte flyttar in om två dagar så är det kul att det börjar hända mycket vid huset nu, och att det är flera arbetare där varje dag. Häromdagen var elektrikerna på plats och satte upp vår utebelysning men jag längtar nästan mer tills de kommer nästa gång och monterar lampor i kök och hall. Då börjar vi närma oss på riktigt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.