planering

Flyttpacka – Våra tips

Sakta men säkert och på ett systematiskt sätt har vi flyttpackat sedan några månader tillbaka. Jag tänkte dela med mig av våra bästa tips som vi tycker har underlättat enormt. När det kommer till organisation är nämligen både jag och Sebastian hobbyproffs.

 • Skaffa en bra plats för förvaring av det du packar. Vi förvarade först våra flyttlådor hos mina föräldrar, men har ni skaffat oss ett lager där vi kan ställa allt vi packar. Tack vare att lagret är ganska stort har vi också börjat montera våra nya möbler och ställa dit, för att slippa så mycket struvande när vi väl flyttar in.
 • Börja packa tidigt. När säsongen var slut för vår- och sommarkläder packade jag ner allt och ställde undan… alltså 2020. En graviditet och postbebiskropp gjorde kläderna obrukbara under lite längre tid än normalt. Men generellt så packar vi ner i flyttlådor om något är säsongsberoende och inte kommer användas tills vi flyttar. Vi packar ungefär två flyttlådor per vecka.
 • Rensa direkt och gör lådor avsedda för loppis. Släng det som är trasigt, fråga vänner om de vill ha saker som ni inte vill ha och göra lådor för saker som passar till loppis. Det är så mycket lättare att rensa direkt än att tänka att man ska göra det när man packar upp. Vi har planer på att ha en ordentlig loppis innan sommaren med allt vi rensat ut nu när två hem blir ett.
 • Numrera kartonger och skriv upp allt du packar ner. I en delad anteckning på våra telefoner skriver vi ner nummer, innehåll och vilket rum det passar. Enkelt att leta upp om man behöver något genom sökfunktionen i telefonen.
 • Packa inte för tunga lådor. När tunga saker ska packas så som böcker, fyll då bara halva lådan med böcker och toppa med pläder, kuddar eller kläder.

Fyll gärna på med tips för flyttpackning i kommentarerna!

2 Comments

 • Sara

  Vi printade planritningen och tejpade på flyttlådorna, gjorde ett kryss med färgpenna för vilket rum lådan skulle till).
  Då hamnar lådorna i rätt rum/ rätt hög ifrån början.

  Vi hade flytthjälp (Flytt Anders, som var toppen). Flytt firman visste ju inte vilket barn som skulle bo i vilket rum. Men de kanske läsa planritningen.

  Lycka till!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.