familjeliv

En första födelsedag

Det mesta som händer i Elsies liv är hennes första, och i tisdags var det dags för hennes allra första födelsedag! Vår lilla minsting är redan året och går runt och pratar mest hela tiden. Hon säger kanske inte så mycket som vi förstår, men vi märker att hon förstår oss väldigt bra. Vi hade hoppats på att kunna fira hennes första födelsedag i huset, men det får helt enkelt bli nästa år. Av den anledningen och på grund av covid firade vi litet i år.

På morgonen fick Elsie vakna till födelsedagssång och presenten som Adrina hade valt ut till henne som var en gose-elefant. Elefanten fick direkt kram och mys av Elsie, då lägger hon kinden emot och kramar den samtidigt som hon låter ”mmm”. Det är faktiskt så hon brukar göra när hon myser med oss också.

Strax efter lunch mötte vi upp min gudson med familj i en lekpark i närheten av oss. Ludde satt inte stilla många stunder utan klättrade i lekställningar och åkte rutchkana, Elsie gungade och vi mammor skvallrade och planerade spa-resa.

Senare på eftermiddagen kom mormor och morfar förbi för födelsedagsfika. De går hemma och väntar på att Elza ska föda sina valpar, så vi går alla och är förväntansfulla även om det inte hänt något än (och idag är det torsdag). Det blev ett lite lagom stort firande och familjen på Sebastians sida kommer vi fira med vid ett annat tillfälle.

Jag hade en tanke om att baka pannkakstårta till Elsie med bananpannkakor, bär och grädde men som ni ser blev det inte så. Hon fick sina favoritfrukter som är skurna vindruvor och honungsmelon, medan vi fick favorittårtan som är prinsesstårta. Det sjöngs igen och storasyster Adrina fick hjälpa till med att blåsa ut ljuset. Mellan mumsandet på frukt öppnade Elsie sina paket och blev lika glad för badkarsleksaker som av fyra nya böcker. En födelsedagsbok om en bondgård har direkt seglat upp som favoritbok här hemma.

Så kan en första födelsedag i livet se ut. En väldigt härlig dag.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.