inredningsfotografering,  inspiration

Två Norrlands-hem i rak motsats

Dubbeldörrarna leder till vardagsrummet hos @vitanyanser

Tänk så många olika hem jag har fått se under åren som jag arbetat som inredningsfotograf. Jag tror det är närmare 400 hem när jag kikar på listan där alla står uppskrivna. Galet. I helgen var jag iväg norröver för att fotografera det sista till boken och då passade jag på att träffa två favoriter: Jennie (@vitanyanser) och Marion (@marionhudik).

Hos Vita Nyanser

Jag stannade för en förmiddagskaffe hemma hos Jennie, som är känd på Instagram som @vitanyanser. Jag lärde känna Jennie 2014 när jag kom hem till henne första gången för att fotografera ett inredningsreportage. Efter det har det blivit något reportage till, och nästan alltid ett stopp när jag åker norröver på E4an. Hennes hem är precis som hennes Instagram-namn avslöjar vitt och ljusgrått.

Vy från Jennies vardagsrum. Tapet från Sandbergs.

Jennie och hennes man Mårten är okrönta loppisexperter och handlar massvis på loppis och antikaffärer. De har en kärlek för gamla köpmansdiskar och skåp som de renoverar och målar om, och jag vet inte ens hur många de har i sina ägor. De utgör dock perfekt förvarning för Jennies alla pyssel.

Jag älskar Jennies hem där de verkligen har gått all-in på sin stil kompromisslöst. Ljust och ljuvligt! Ni kanske inte håller med eftersom det på bilden ovan dels står en pall i trä och dels är blommor i annan färg än vitt? Jennie och jag fick ett infall och provade lite med inslag av just trä och pastelliga blommor i hennes inredning. Nog blev hon sugen på att ta in några få detaljer som bryter av det vita och grå, men kanske att hon vill gå mot ännu mörkare trä. Följ henne på instagram så får ni se om hon kommer slå slag i saken.

Bukett med franska tulpaner och anemoner.

Blommixen med franska tulpaner i aprikos tillsammans med anemonerna som var svagt rosa med mörkt lila mitt var så läcker. Om möjligt längtar jag ännu mer till vårt hus där jag generöst ska dekorera med vackra blommor i säsong. Eller ja, så generöst det nu kan bli samtidigt som känns rimligt för plånboken.

Rekvisita från Marion i Hudik

Mitt andra stopp på norra E4an var hos Marion @marionhudik som jag också varit och gjort reportage hos två gånger tidigare. Hennes hem är en rak motsatts till Jennies. Här är det färgglatt, mixat, sprakande och alldeles alldeles underbart!

Tapeten i Marions sovrum är ljuvlig! Den är från Ellos och heter ”Leon”.

Marions hem är ett där man ständigt upptäcker nya saker eftersom det finns grejer, växter och dekorationer överallt. Det är här hennes fingertoppskänsla bevisas eftersom det trots många saker inte känns rörigt eller obalanserat, bara glatt och harmoniskt. Det mesta av hennes inredning handlar hon precis som Jennie på loppisar.

Alla dessa vackra grupperingar av tavlor och stilleben på hyllor, bord och skänkar.

När jag skulle åka norrut för fotograferingarna i helgen hade jag helt glömt bort att jag behövde väldigt specifik rekvisita, nämligen gamla hattaskar. Kvällen innan jag åkte sökte jag desperat på nätet men fick inget napp, men då kom jag på att Marion bor på vägen och att hon nog borde vara en kvinna som har hattaskar i sina gömmor. Ett meddelande senare var mina misstankar bekräftade och jag kunde hämta upp tre vackra gamla hattaskar och två matchande koffertar. De satte alla pricken över i till stylingen och jag är så oändligt tacksam över att Marion både hade och kunde låna ut till mig. Vilken tur!

Vackra tavlor och skisser av kvinnokroppar har ramats in och i glaskupa finns en hand med lila nagellack.

Nu fick ni bara bilder från Marions sovrum men jag lovar att resterande delar av det gula huset på landet utanför Hudik är lika härligt. På sommaren flyttar hon ut inredningsstilen till trädgården och hon inreder den som om det vore under tak överallt. Väl värd fler följare på Instagram, spana in @marionhudik.

En tjuvkik från två inspirerande hem från min Norrlandstripp i helgen. Vill ni att jag delar med mig av fler hem som jag besöker i jobbet?

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.