kök

Köksbänkarna är på plats!

Veckan har bjudit på några framgångar i huset. Vi har till exempel fått dit utebelysningen och alla spottar i fönsternischerna precis fungerar som de ska, det har förberetts med el och klinkers i teknikrummet som nu är redo för installation av bergvärmepump och hydrofor. Men det vi ska avhandla i det här inlägget är att bänkskivorna till köket är på plats!

För drygt tre veckor sedan var Tomas från Sjödins Stenhuggeri hos oss och mätte ut köksbänkarna, och i veckan var det dags för installation. Den här gången kom han inte till huset ensam utan de var två för att kunna lyfta och montera skivorna.

Även om kompositstenen vi valt inte är galet tung besparar de sina ryggar och minskar risken för att skivan ska skadas genom att rulla in den på en liten vagn. Skivan på köksön sattes sedan på plats medan de stod med varsin tumstock och på varsin sida om skivan så att överhänget blir exakt lika på sidorna.

Nu låter det som att allt bara flyter på smidigt och att det aldrig var något att diskutera gällande bänkskivan och håltagningen, men riktigt så enkelt var det inte. När de skulle göra ritningarna för hur och var hålen i skivorna skulle göras upptäckte de att diskhon vi valt till köksön var för bred. Den vi hade valt skulle ha kommit 2 cm från spisen vilket kändes jobbigt nära. Snabbt fick vi välja en annan diskho som de kunde köpa in och göra hål för, denna 10 cm smalare. Ett problem som löste sig lätt men som skapade lite stress hos oss den dagen. Tacksam för att de upptäckte detta INNAN hålen var tagna och skivan var sågad.

När stänkskivan är limmad och ska sättas på plats använder de ett handtag som suger fast i skivan för att småjustera så den kommer exakt dit den ska. Vårt stänkskydd går upp till första spröjsen på fönstren och vi tänker att det kommer skydda väggen bra med den höjden.

Resultatet blir så himla fint! Här nedan ser ni kompositstenen Clamshell i matt finish som vi valt tillsammans mot Kvänums luckor Steneby i färgen kalk med enkla handtag i borstad stål.

Vi kommer framåt mina vänner. Hur snabbt vi kommer framåt är dock fortfarande oklart men förhoppningsvis får vi en indiktion på datum för slutbesiktning och inflyttning snart. Tills dess är det bara att tålmodigt vänta, och fortsätta packa flyttlådor.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.