inspiration,  planering

Specifik längtan

Bara drygt två veckor kvar till slutsamrådet med kommunen och förhoppningsvis ett slutbesked så vi får flytta in. Flyttfirman är bokad, vänner är inringda (även om de flesta råkar vara borta just den helgen), städfirma är kontaktad, barnvakt är kirrad, nog borde väl flytten gå snabbt och smidigt?

Gud så jag längtar efter huset! Ska jag vara mer specifik? Jag längtar efter:

  • golvvärme. Efter att ha bott i ett radhus med väldigt kalla golv i snart 8 år är jag redo för härligt varma trägolv igen.
  • tystnad. Ingen frånluftsvärmepump som surrar och ingen varmvattenberedare som knakar. I nya huset är all teknik som kan tänkas låta placerad i ett teknikrum i garaget. Tystnad för att höra sina tankar.
  • matförvaring. Fullstort kyl- och frysskåp med extra frysbox i förrådet gör att vi kan veckoplanera maten på ett helt nytt sätt. Frysa ner mat och ta tillvara på när frukt, bär, grönsaker och vilt är i säsong.
  • fler badrum. Att inte behöva följa vårt outtalade morgonschema kring badrummet som vi just nu delar på fyra.
  • att slippa hyscha Elsie på morgonen, utan att hon kan leka (nästan) hur vilt som helst medan resten av familjen sover på övervåningen.
  • att stordottern Adrina ska få mer av ett privatliv. Ett rum med klädkammare och egen toalett där hon kan få vara i fred när hon vill. I radhuset har hon fått acceptera att hennes rum används som ett gästrum och extra sovrum av oss föräldrar.
  • trädgården! Att få börja skapa en trädgård av vår björkdunge. Ett hårt och tidskrävande jobb men det ska samtidigt bli kul att få skörda av sin slit. Först att göra efter markhöjningen och grusningen av framsidan blir en No dig-snittblomsrabatt. Det kommer vara oambitiös i sitt utformande och stå där poolen senare kommer vara, men jag vill kunna klippa snittblommor till buketter i sommar.
  • utrymme för gäster. Äntligen kommer vi kunna bjuda på de där större middagarna som vi drömt om och ritat köket efter.
  • dukningar. När Sebastian står för matlagningen står jag för desserter, fika och dukningen.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.