hus

Uppdatering, VVS och Bengts konsoler

Det här med att uppdatera bloggen samtidigt som jag börjat jobba, vi packar för flytt, en bok avslutas och barn ska tas om hand om. Ja, det är helt enkelt så att bloggen har blivit lite lidande men jag tänkte uppdatera er med vad som hänt den senaste veckan i stora drag. Uppdatera er om VVSare och hydrofor-konsoler.

Arbetet ute i huset fortsätter och det är nu bara nio dagar kvar tills vi ska ha slutbesiktning och slutsamråd med kommunen. Men det är samtidigt mycket som ska hinnas med för plattsättare, snickare, elektriker och VVSare. Nedre badrummet och groventrén/tvättstugan har fortfarande inte börjat plattsättas, köket har inte sina vitvaror och luckor monterade, några dörrar är inte monterade, badrummen har inte kaklats klart och fått sin fasta inredning än. Men vi försöker hålla oss coola och lugna. Intalar oss att de kommer hinna, att vi kommer kunna flytta in som planerat och bokat. Vi MÅSTE flytta när det är planerat. Radhuset som vi bor i nu har vi bara till sista april.

VVS:are

Häromdagen var Sebastian och min ena bror ute vid huset för att måtta våra fönster. Vi kommer sätta solfilm i våra fönster på övervåningen som vätter mot söder, dels för att kontrollera värmen i rummen men också för att inte UV-strålar ska bleka våra kläder då vi har klädkammare med söderfönster. Mer om detta i ett inlägg framöver.

Nåväl, Sebastian och Stefan åkte iallafall ut till huset och blev förvånade över att möta två nya rörkrökare som ska ta över VVS-delen i vårt hus nu i slutskedet. Vi har ingen aning om vart vår tidigare VVS:are har tagit vägen, men de här nya verkar väldigt bra och ordentliga så kanske att det är en bra sak i slutänden. Lite konstigt dock att det inte har kommunicerats till oss alls. De nya VVS:arna hade gått igenom alla rören och ritningarna, och inväntade Bengt (vår dagliga kontrollant och egna byggnadsinspektör) som skulle gå igenom alla dragningar så det blir rätt och riktigt. Vissa grejer är speciallösningar och förberedelser för framtida utbyggnader.

Hydrofor-konsoler

Teknikrummet i garaget har blivit Bengt och Sebastians rum, jag lägger mig inte i överhuvudtaget. Häromdagen stod de och diskuterade placeringar av allt som ska vara där i teknikrummet och Sebastian frågar Bengt om det inte skulle vara en bra idé att få upp hydroforen på väggen för att på ett enkelt sätt lösgöra mer golvyta och det är lättare att läsa av tryckmätaren. Bengt tittar på Sebastian och säger ”Det är ingen dum idé. Det är ingen dum idé alls.” Två dagar senare får vi ett sms av Bengt med bilden nedan till vänster. Den här underbara mannen har då specialtillverkat två konsoler till vår hydrofor, och frågar oss om vilken färg vi vill ha de målade i. Klipp till fyra dagar senare när konsolerna sitter på plats i teknikrummet hållandes hydroforen, redo för VVSarna att installera. Har vi varit tillräckligt tydliga med hur oerhört tacksamma vi är över att ha Bengt i våra liv? (Mer om Bengt kan ni läsa på vår Teams-sida.)

Konsoler tillverkade av Bengt och bilder stulna från vår sms-konversation. Konsolerna är kontrollerade så att de med råge håller för maxvikten av hydroforen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.