Okategoriserade

Flytt-lördag!

Så kom äntligen dagen när vi flyttade in i huset, och den dagen var igår. Nu bor vi officiellt i Björklyckan och känslan av att vakna upp här imorse var otrolig. Vilken lång väg det har varit hit! Det var ju redan december 2019 som vi först kikade på tomten som vi sedan styckade av.

Redan på fredagen var jag i huset större delen av dagen tillsammans med min vän Pia. Vi städade bort byggdamm, sågspån och vattenfläckar. Jag tog våtrummen och skurade från tak till golv, medan Pia fokuserade på de andra rummen och skurade lister, dörrar, spröjs, torrmoppade tak och städade golv. Vi höll på i närmare fem timmar.

Kanske ni tänker att husföretaget borde städa innan vi flyttar in, och det kan man ju tycka. Men eftersom de stod och arbetade med huset till 23 dagen innan slutbesiktning och slutsamråd hanns det inte riktigt med innan vi flyttade in. Istället har vi kommit överens om att de tar första fakturan från städfirman som vi ska testa till huset och fakturan för fönsterputsning som vi tar in själva.

Flyttningen skötte vi oerhört rutinerat om jag får säga det själv. Min ena bror hade kommit ner från Stockholm för att hjälpa till, han har jobbat med möbler och på samma flyttfirma som vi anlitade innan. Dessutom hade vi kallat in en stark kompis som också var med hela dagen, och då en flyttfirma som vi hade anlitat med en flyttbil och två flyttkarlar.

Vi hade förberett med att plasta in möbler och ställt fram allt som skulle åka med från radhuset. Så grabbarna kastade in alla möbler i flyttbilen medan jag åkte till huset med ett lass flyttkartonger i bilen. När möblerna var inne och på rätt ställen i huset åkte alla killarna till lagret och hämtade möbler och kartonger där. Smidigt och enkelt. Flyttkarlarna från Flytt-Anders sa att de var de snabbaste tömningarna av flyttbilen de någonsin varit med om. Flyttkarlarna bar ut grejerna i bilen och ställde i hallen, där stod jag och sa var allt skulle vara och så bar Sebastian, min bror och vår kompis dit det.

På eftermiddagen började möblerna monteras och lådor packas upp. Matbordet var första prio eftersom vi var tvungna att få ihop det innan vi kunde sätta oss ner och äta lunch-pizzan. Pizza vid flytt är väl ändå nästan obligatoriskt?

Till kvällen var vi fortfarande i gasen med uppackning till 20, men efter det blev det sushi till middag och sedan slappa i soffan framför en film med chips och ostbågar. Perfekt avslutning på dagen för våra trötta kroppar.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.