badrum

Badrummet på nedervåningen

Reklam för Svedbergs

Det är exakt 1 år och 1 dag sedan jag publicerade ett inlägg om vår moodboard och plan för badrummet på nedervåningen och nu ska jag visa upp resultatet! Eller ja, det är fortfarande drygt två veckor kvar innan duschväggarna är på plats (vi beställde sent) så det kompletterar jag med i ett inlägg senare när det är installerat. Men nu kan jag inte hålla mig längre utan måste visa hur det som är klart ser ut! Vi vill skapa ett mörkare badrum för att komma åt spa-känsla, lugn och enkelhet.

Det som också triggade igång mitt plötsliga behov av att fotografera badrummet var den vackra buketten av Allium som jag fick plocka hos min bästis Katarina. Stående i en blomsterfakir passade de perfekt i en större Ernst-vas och blev en härlig färgklick i rummet mot stenväggarna. För även om badrummet går i hårdare material med sina golv och väggar i Stone Light Grey från Bricmate, den kantiga kommoden och de raka spjuten som är våra handdukstorkar så mjukas och kompenseras det med en rund spegel, de klotformade lamporna, handdukar och en blomma nu och då.

Handfatskommoden heter DK och är från Svedbergs. Den är 100 cm bred och går i färgen Aska, så med andra ord riktigt mörk men inte helt svart. Vi ville ha gott om förvaring i kommoden och det har vi utrymme för i den, samt att vi kunde välja ett handfat som hade avställningsytor på båda sidor. Perfekt för en vas med klarlila Allium på ena sidan och på andra sidan ett stilleben med några hundkex i en sticklingsvas från FatJosie, en ansiktskräm från Votary och en tvålpump. Handtagen till lådorna heter T1 och är även de från Svedbergs.

Blandaren är en ganska cool variant i krom som heter Bold, Svedbergs. Den är enkel i sin form men är ändå lite extra, en bra typ med andra ord. Centrerad ovanför den sitter den stora runda spegeln med en diameter på 100 cm, samma mått kommoden. Spegeln från Svedbergs heter Ista och är så finurlig så att man kan välja tre olika färger på sitt ljus; kallare, neutralt och varmare. Skillnaden är fotograferad i bilderna nedan och är ännu mer tydlig när spegeln inte fotograferas mitt på dagen. Det finns också en touch-knapp där du kan ställa in hur starkt ljuset ska val med en dimmer-funktion.

Ljuset i spegeln går att få i olika temperaturer: kallare, neutralt och varmare. Alla tre bilderna ovan är redigerade på exakt samma sätt med samma vitbalans.

Hur läcker är inte bilden på handdukstorkarna här ovan? Så dramatiskt och vackert när solen skapar ett skuggspel på stenväggen. Handdukstorkarna från Svedbergs heter Amor och vi har valt två stycken eftersom vi tänker att det där kommer hänga flertalet handdukar efter att man badat i poolen och duschat av sig klorvattnet.

Sist men inte minst vill jag bara nämna pendelbelysningen som heter Klot. Vi bad elektrikern göra all fast belysning i huset dimbar och så även dessa. Jag tycker att de gör att badrummet får lite mer rumskänsla och blir mer ombonat. Väldigt mysigt att bara tända upp de på låg styrka som belysning.

Det var nog allt om badrummet på nedervåningen. Är det något ni undrar över som jag missat?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.