inredning,  inredningsfotografering,  inspiration

Årets sista kreativa frukost

Höstens och vinterns fjärde kreativa frukost gick av stapeln hemma hos min vän Annelie som ni kanske känner igen från hennes instagramkonto @solhem_ett_sekelskifteshus. Det var också som inläggets titel avslöjar årets sista frukost, men Annelie sparade inte på krafterna när maten skulle dukas upp och hemmet piffas till för besök.

När man kliver in hemma hos Annelie är det i princip omöjligt att inte bli förtjust i hennes inredning och stil. Det är som att kliva in i ett litet fransk slott där antikviteter samsas med renoverade loppisfynd och oerhört få saker är nyinköpta. När vi kom dit igår var det dessutom vackra buketter och levande ljus överallt för att ge stämning.

Direkt när vi kom innanför dörren möttes vi av en bricka med lokal glögg som stod på bordet mitt i hallen med en brinnande eldstad som bakgrund. Redan där kunde vi nog ana att frukosten skulle gå i jultema.

I matsalen (som precis har och håller på att få en ansiktslyftning) stod det framdukat fyra kuvert och till levande ljus och under matsalens kristallkrona skulle vi sitta.

På bufféskåpet i matsalen hade det dukats upp så himla många godsaker: prinskorv, köttbullar, Janssons frestelse, rödbetssallad, sill, rökt lax, julskinka, ägghalvor, ostbricka, kex, bröd, frukt, chokladpraliner och mer! Annelie lägger också till att det blir kaka till kaffet. Hungriga skulle vi inte åka härifrån.

Blir ni sugna på att se mer från Annelies hem så spana in hennes instagram @solhem_ett_sekelskifteshus Tidigare i veckan fotade vi ett köksreportage i hennes vackra kök, men mer om det en annan dag när det hunnit komma ut i tidning.

Här är då brudarna som jag äter frukost med en gång i månaden: Annelie, Evaá och Maja. Alla i olika åldrar och det är alltid så givande att få höra och dela med sig av livets händelser och upplevelser. Jag skrattar så jag gråter varenda gång!

Vi hade en liten herre på besök också som tjuvlyssnade en hel del. Annelies kungspudel Sixten är som en farbror som gärna sitter på en stol och lyssnar med på samtalen. Igår skulle han trängas på samma stol som Maja.

Vilket gäng vi har blivit! Från min spontana frukostinbjudan i augusti har vi nu gått hela varvet runt och i januari är det min tur igen. Fast då byter vi från frukost till sopplunch, omväxling förnöjer som det heter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.