Jul

Julen får komma sakta

I söndags var det redan dags för andra advent och här hemma får julen växa fram sakta. Det är första julen i huset så inga dekorationer har sin självklara plats, vilket för att det tar längre tid att pynta. Än har bara en julstjärna kommit upp i ett fönster, och det sitter inte ens monterad som den ska än.

Något som jag känner har kommit med åren är att jag har sänkt mina ambitioner gällande jul utan att för den delen tumma på julstämning och det jag tycker är vackert med årstiden. Men jag kan exempelvis köpa färdiga pepparkakor och behöver inte gör allt själv från grunden. Det ger mer julfrid och mindre stress vilket ger mig mer tid till familjen och att faktiskt sitta ner och njuta av julen.

I köket har det fått flytta in en kungsgran och jag kallar den helt sonika för ”köksgranen”. Stjärnorna i den är gjorda av bakplåtspapper och jag pysslade ihop 9 stjärnor på under en timme. Såklart med mall från boken ”Vinterstjärna & Iskristall”. Granen ska få en girlang av popcorn och någon typ av toppstjärna, men det får bli när andan faller på om den nu gör det.

Jag vill ha mängder med amaryllisar i vinrött och rosa/aprikos hela decembermånad. Det är så himla vackert och mjukt för ögat samtidigt som kontrasterna mellan färgerna gör det spännande. För att få blomningen att hålla längre är det bara att ställa amaryllisarna svalare under natten och dagar när man ändå inte är hemma.

Till vänster ser ni vår kamin som vi brukar elda i även dagtid när Sebastian och jag båda jobbar hemma. Mysigt att sitta med dator och papper samtidigt som man hör brasan och känner värmen mot fötterna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.